Protest pentru salarii la Primăria Botoșani. Funcționarii cer venituri mai mari

protest primaria botosaniFuncționarii Primăriei Botoșani au declanșat, miercuri după-amiază, la sfârșitul programului de lucru, un protest spontan. Ei s-au adunat la ușa primarului Cătălin Flutur, cerându-i acestuia majorarea salariilor, astfel încât acestea să fie aliniate cu cele ale altor primării din țară.

Angajații Primăriei Botoșani au invocat aceeași decizie a Curții Constituționale, care prevede alinierea salariilor în sistemul administrației publice la nivelul cel mai ridicat.

like facebookNemulțumirea are loc după ce negocierile dintre sindicat și conducerea Primăriei au eșuat. Primarul Cătălin Flutur a invocat lipsa resurselor pentru majorarea fondului de salarii. El a subliniat că o creștere cu 40% a salariilor, cât este revendicată de sindicat, ar presupune ca toate veniturile proprii de la bugetul local să fie consumate pe salarizare, fără a mai rămâne bani pentru funcționare.

Protestul de la Primăria Botoșani are loc la doar o zi după ce angajații Consiliului Județean au beneficiat de o majorare de 75% a salariilor, tot ca urmare a unor acțiuni sindicale.

2 thoughts on “Protest pentru salarii la Primăria Botoșani. Funcționarii cer venituri mai mari

  1. mai angajati vreo 50 de membri de partid si asiguratile salariile ca sunteti cam putini si tot ce se incaseaza din oras sa mearga la membrii de partid, ce iluminat? ce termoficare? ce deszapezire? vom merge in frig pe intuneric prin zapada, dar angajatii de partid vor fi multumiti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *