Un bărbat prins băut la volan a fost achitat de judecători. Vezi cum a fost posibil!

politie rutiera etilotestUn şofer prins băut la volan a ajuns să fie achitat de judecători, pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, după ce fusese trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi.

like facebookNicolae Aman, de 56 de ani, se afla la volanul unui autoturism Dacia şi a fost oprit în trafic, în vara anului 2015, pe strada Salciilor din municipiul Dorohoi. S-a constatat că era băut şi a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice. Bărbatul a făcut scandal nerecunoscând şi a tergiversat procedura de recoltare a sângelui, astfel încăt prima probă s-a luat după aproape două ore.

Conform rezultatelor la prima probă a reeşit o concentraţie de 1,4 g/l alcool pur în sânge, iar la a doua probă a reeşit 1,2 g/l alcool pur în sânge. În instanţă lucrurile au luat o întorsătură neaşteptată pentru anchetatori. Bărbatul a ajuns să recunoască că a băut, însă judecătorii au ajuns să îl achite.

Instanţa a apreciat că a fost prea mare perioada de timp de la momentul oprii în trafic şi până la recoltarea probelor şi faptul că o expertiză dispusă a menţionat că în acest interval de două ore alcoolemia putea evolua cu până la 1 la mie. Astfel s-a decis achitarea şoferului pe motiv că fapta penală nu există.

Sentinţa a fost atacată de procurori.

 

 

One thought on “Un bărbat prins băut la volan a fost achitat de judecători. Vezi cum a fost posibil!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *