Gunoiul din județul Botoșani, colectat de firme din Suceava. Doar o firmă din Botoșani a câștigat licitația pe o zonă din județ

liviu toma vicepresedinte cjO firmă din Suceava deține monopolul în privința colectării și transportului de deșeuri din județul Botoșani. Este vorba de societatea Diasil Suceava, care va opera pe trei zone din județul Botoșani, în urma derulării licitației organizate de Consiliul Județean Botoșani. Firma suceveană, care administrează și depozitul de la Stăuceni, a început să opereze de pe 1 februarie, pe zona 3 Ștefănești.

like facebookDiasil a mai câștigat licitația și pe zona II-Săveni, însă va opera și pe zona V Flămânzi. Potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean, Liviu Toma, urmează semnarea contractelor pe zona IV-Botoșani cu societatea Urban Serv și pe zona I Dorohoi-Darabani, cu firma Florconstruct SRL Suceava. Operatorii de salubritate mai mici din Botoșani nu au mai prins contracte.

În cele opt comune aferente zonei trei funcționează colectarea pe masterplan. Deșeurile ajung la stația de transfer. Pe zonele 2 și 5 există o contestație la Curtea de Apel, dar nu cred să se întâmple nimic. Se pregătesc și aici contractele cu o clauză, iar în cazul în care instanța va hotărî altfel să se revină”, a spus Toma.

Contractul se va derula pe o perioadă de opt ani.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *