Marţea neagră: Cuceritorul teleormănean, croitorașul cel viteaz și șoferul novice

Dumitru Toni Monacu
Dumitru Toni Monacu

Numai un chior (și acela de pe partea dreaptă!) n-ar fi putut să nu observe meritele incontestabile ale Livucului de Teleorman în succesul  pesedist de la alegerile din decembrie.  Excelent organizator și mobilizator, el s-a înconjurat de un staff de campanie abil și competent și drept urmare, social-democrații au  ras tot, în toată țara. Din păcate, ”Cuceritorul” din Teleorman a pățit după alegeri aidoma șoferului începător care, deși a luat permisul cu punctaj maxim, imediat ce s-a așezat la volan și a pornit pe traseu, a ieșit de pe carosabil și a boțit o mândrețe de aripă. Aripa reformatoare care tocmai își dezlipise și aruncase la gunoi simbolul comunist ce se imprimase pe taradaică încă din 1990 și în care am remarcat cu surprindere și un tânăr deputat botoșănean.

Implicarea Livucului mai mult decât ar fi fost nevoie în formarea Executivului și impunerea programului personal în activitatea ministerială au condus implacabil la derapajul în șanț al unui Guvern format eminamente pe un singur criteriu : superloialitatea față de președinte. Președinte care, după ce a avansat prima propunere de premier hotărât precum Barajul de la Porțile de fier în calea Dunării, a declarat : E singura propunere, nu voi veni cu a doua!  N-a trecut mult timp și a fost nevoit să vină! În aceeași notă, a impus în miez de noapte, pe ultima sută de metri, Ordonanța care a scos sute de mii de români în stradă. Deși a provocat un adevărat tsunami de proteste, Livucul nostru s-a îmbățoșat și mai tare : Ordonanța merge înainte!  Din păcate pentru el, în ultimele zile, sub  presiunea uriașă a opiniei publice, bossul  teleormănean se bâlbâie din nou : Ne gândim să retragem Ordonanța! Aici trebuie făcută o paranteză. Șeful PSD, crezându-ne copii de grădiniță, a declarat că îi va propune premierului retragerea Ordonanței și speră ca acesta să fie de acord.  Poftim???? Crede oare vreun român cu creierul  la purtător că Grindeanu ar putea să iasă chiar cu o virgulă din cuvântul ”Cuceritorului”? Categoric nu, drept urmare ordonanța a fost abrogată și publicată în M.O. pe repede înainte.

Așadar, două poticneli la o diferență de timp extrem de mică. Păi, dom’ Livucu, matale ești croitorul de la Confecții sau președintele celui mai mare partid din România? Că până și meseriașul amintit măsoară de două ori și taie o dată! Dacă punem la socoteală și faptul că trebuie să măsori cu cumpătare pentru două categorii de oameni (ai … voștri și ceilalți români!) care iată, se învrăjbesc, se dușmănesc, se scuipă și chiar și-ar da la ochi pentru politicile emanate din laboratoarele partinice, rezultă o fișă a postului clară, dificilă și chiar împovărătoare pentru domnia ta.

În concluzie, Livucule, ori ne uimești precum croitorașul cel viteaz ori predai matale volanul unui coleg profesionist că sunt destui prin PSD. Țara nu este taradaică să o dea cine vrea când vrea și cum vrea în șanțurile vremii. Claxonul străzii e ferm și hotărât : nu se mai admit abateri de la traseu, nu se mai poate cum se putea! Și nu e de glumit, că ăștia pun mâna pe manivelă!

One thought on “Marţea neagră: Cuceritorul teleormănean, croitorașul cel viteaz și șoferul novice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *