Parlamentarii PSD Botoșani au solicitat Guvernului scăderea chiriilor pentru locuințele ANL

doina federovici marius budai camera deputatilorParlamentarii PSD Botoșani au făcut toate demersurile legale pentru a modifica hotărârea guvernului Cioloș prin care a crescut de câteva ori nivelul chiriilor pentru persoanele care locuiesc în imobilele Agenției Naționale pentru Locuințe. Astfel, președintele PSD Botoșani, senatorul Doina Federovici, împreună cu ceilalți parlamentari botoșăneni, au adunat memorii de la toate autoritățile locale din județ care au locuințe ANL și le-au depus la Ministerul Dezvoltării. De asemenea, în cadrul dezbaterilor pentru aprobarea bugetului, deputatul Marius Budăi i-a solicitat ministrului Sevil Shhaideh rezolvarea situației privind stabilirea prețului de închiriere a locuințelor ANL.
 
Am discutat cu fiecare primar problema chiriilor ANL și i-am înmânat doamnei ministru documentațiile, astfel încât să vadă concret situația de la Botoșani. Am înțeles că se caută o soluție pentru modificarea Hotărârii de Guvern și se va comunica o decizie în cel mai scurt timp. Îi rog pe tinerii botoșăneni care locuiesc în imobilele ANL să fie încrezători în demersul nostru”, a anunțat președintele PSD Botoșani.
 
like facebookAceste norme de calcul a chiriei trebuie neapărat modificate. Nu putem să avem chirii pentru tineri la aceeași valoare cu prețul pieței. În acest caz nu mai vorbim de niciun sprijin din partea statului pentru întemeierea unei familii. Rolul nostru este să încurajăm creșterea natalității și să să oferim acces la o locuință pentru cât mai mulți tineri, nu să le îngrădim drepturile”, a susținut Marius Budăi în cadrul dezbaterilor din Comisia pentru Buget din Camera Deputaților.
 
În ceea ce privește construcția de noi locuințe, parlamentarii PSD Botoșani au dat asigurări că va continua proiectul ANL de 600 de unități locative pentru municipiul Botoșani, pentru municipiul Dorohoi și orașele Săveni și Darabani dar și construcția de noi locuințe sociale elaborat în mandatul ministrului Liviu Dragnea la Ministerul Dezvoltării, precum și realizarea locuințelor pentru tinerii specialiști propus de Consiliul Județean pentru profesori și medici, care este în curs de aprobare.
 
În paralel cu acest demers vom demara procedura pentru inițierea unui proiect de lege care să stabilească clar nivelul chiriilor în cadrul acestor imobile care au o destinație specială, și anume aceea de a sprijini tinerii, nu de a le împovăra și mai tare cheltuielile exact în perioada când aceștia sunt la început de drum în viața de familie iar costurile legate de creșterea copiilor nu sunt deloc neglijabile a concluzionat senatorul Doina Federovici.
Sursa: comunicat PSD
 

 

7 thoughts on “Parlamentarii PSD Botoșani au solicitat Guvernului scăderea chiriilor pentru locuințele ANL

  1. Vrem investiții majore în Botoșani! Vrem infrastuctura investitii , locuri de munca bine platite. Nu vrem pomene si ajutoare sa traim de pe o zi pe alta!! Sunteți la conducere dîn 2012 , ați avut și bugetul pe 2016 făcut de voi însă executat de Ciolos și acum tot cu pomene si ajutoare pentru asistati umblați? Cum va simțiți în postura de lideri ai unor oameni ce le-ați interzis educația, bunăstarea, lipsa unui orizont de libertate și egalitate în șanse? Rușine !!! Rușine doamna Doina!

  2. Ha,ha,ha…Nici nu puteau sa găsească comunicatori m buni…Adică s-au dus sa-si negocieze chiriile pt apartamentele lor???Rusine!Ne-am saturat de comunicate!!!Poate faceți si o conferința de presa la care sa participe toti parlamentarii,sa vedem si noi in direct cat de buni comunicatori sunt…

  3. Rusine!!! De ce unii pot plati 200 de euro / luna pentru un apartament si altii stau bine merci cu 20 de euro/ luna????? Cat era preluarea contractului in ultimul timp a unui astfel de apartament??? Mii de euro? De ce? Pentru ca era chiria simbolica, de asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *