Medicii botoșăneni trag un semnal de alarmă: Tot mai mulți părinți refuză să își vaccineze copiii

vaccinSituație îngrijorătoare la nivelul județului Botoșani semnalată de medicii epidemiologi. Tot mai mulți părinți refuză să își vaccineze copii, fără să se gândească la sănătatea lor.

Potrivit datelor prezentate de Direcţia de Sănătate Publică Botoşani, raportul copiilor ai căror părinţi au refuzat vaccinarea ROR (Rujeolă, Oreion, Rubeolă) este de trei la fiecare copil vaccinat.  Astfel, în județul Botoşani există nu mai puţin de 4076 de copii cu vârsta 9 luni – 9 ani, cei care se înscriu în limitele pentru vaccinarea împotriva ROR. Din păcate, dintre aceştia doar 1181 au fost vaccinaţi până la această dată, principalul motiv fiind refuzul părinţilor.

like facebookPur şi simplu refuză. Nici măcar nu motivează. Sau nu merg deloc la medic. Marea majoritate, 90% din aceşti copii, sunt cu refuz la vaccinare, nu contraindicaţii. Aceasta nu este o atitudine de părinte, sau de bunic. Nu ştiu dacă sunt influenţaţi de unele persoane publice, care sunt împotriva vaccinării. Eu cred că asupra oamenilor normali, care se gândesc în primul rând la sănătatea copiilor lor şi a lor, aceste persoane publice nu au efect. Dar, din păcate, sunt persoane care se lasă uşor influenţate”, a declarat medicul epidemiolog şef Ecaterina Chihaia, din cadrul DSP Botoşani.

Medicul atrage atenția asupra bolilor la care sunt supuși copiii nevaccinați.

Toţi copiii care au 9 ani şi nu au aceste vaccinări făcute conform schemei recomandate de Ministerul Sănătăţii trebuie mobilizaţi la cabinetele medicilor de familie şi imunizaţi. Este vorba de sănătatea şi viaţa lor”, a mai spus Ecaterina Chihaia.

Urmare a acestei situații înregistrate la nivelul județului,  DSP a declanşat o campanie de informare şi conştientizare a populaţiei.

 

One thought on “Medicii botoșăneni trag un semnal de alarmă: Tot mai mulți părinți refuză să își vaccineze copiii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *