FOTO! Primarul Flutur merge la Ministerul Dezvoltării pentru a discuta despre hotărârea privind noile chirii ANL. Chiriașii ANL-urilor au cerut sprijinul primarului

chiriasi anl cu primarul fluturPrimarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, va merge luni, la Ministerul Dezvoltării Regionale, împreună cu primarii din Regiunea Nord-Est, pentru a discuta asupra Hotărârii de Guvern privind stabilirea noilor chirii ANL, hotărâre care a dus la nemulțumirea chiriașilor.

Flutur susține că aceste majorări trebuiau făcute treptat, astfel încât șocul să nu fi fost atât de mare.

like facebookVrem să-i rugăm pe cei de la Ministerul Dezvoltării, care au și inițiat hotărârea de Guvern, să o retragă și să gândească o altă formulă. Ori retragem de tot hotărârea, ori să vină cu prețuri mai mici. Municipalitatea, în urma acestei hotărâri de Guvern, chiar dacă se măresc chiriile și de patru-cinci ori, pierde. Veniturile noastre scad și toți banii se duc la București”, a spus Flutur.

Mai mulți chiriași ai ANL-urilor din Botoșani s-au întâlnit, vineri, cu Cătălin Flutur și au ridicat problema cumpărării locuințelor. Ei au invocvat, însă, lipsa cărților funciare.

Sarcina întocmirii cărților funciare și a apartamentării acelor blocuri este a Consiliului Local, a proprietarului. Și eu sunt siderat de ce în ultimele trei exerciții bugetare și bugete aprobate nu au existat bani pentru așa ceva. Cred că a fost o scăpare, că bani erau. Vom prinde anul acesta bani pentru cărțile funciare, pentru a-și rezolva problema cu cumpărarea apartamentelor”, a menționat Flutur.

Primarul a ținut să mai precizeze că acea cotă variabilă stabilită de Consiliu Local, de 0,5%, nu reprezintă decât 2,5 lei și că nu aici este problema chiriilor majorate cu până la 500 lei..

Nu în 50 de bani sau în 5 lei e problemă. Ce înseamnă 5 lei sau 50 de bani la chiria de 500 lei…Nu aici e problema. Era singura variabilă din formulă. Și dacă era cota de 1%, adică 5 lei, se strângea de la chiriași 3.500 lei. Ce putem să facem cu banii aceștia”, a adăugat Flutur.

chiriasi anl cu primarul flutur1

 

 

4 thoughts on “FOTO! Primarul Flutur merge la Ministerul Dezvoltării pentru a discuta despre hotărârea privind noile chirii ANL. Chiriașii ANL-urilor au cerut sprijinul primarului

  1. Va multumim domnule primar si sa precizam ca este vorba de hotararea de guvern 251/14.94.2016 semnata de membrii guvernului condus de Dacian Ciolos la acea data.

    1. Corect, Ana. Ce ai uitat sa mentionezi ca sunt norme de aplicare la Legea ANL modificata 1n 2015 de guvernul condus de Victor Ponta. Daca imi dai adresa de mail, o sa-ti dau si proiectul de Norme Metodologice intocmit de guvernul Ponta si publicat pe site-ul Ministerului Dezvoltarii in 2015. Ghici ce? Sunt identice cu cele aprobate de Guvernul Ciolos. Daca vrei sa politizezi discutia asta, macar sa fii informata complet. Si ca sa te impac si pe tine, Ciolos a fost un bou care a inghitit un mar otravit, lasat de Ponta.

  2. Asteptam rezultate domnule primar!Sper sa nu ramanem cu promisiunile.Si totusi…aveati un cuvant cand ati votat in consiliul local aceasta majorare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *