A omorât o femeie pe trecerea de pietoni, iar o alta a fost rănită. Ce a păţit şoferul!

accident microbuz botosaniUn grav accident rutier, soldat cu moartea unei femei şi rănirea gravă a alteia, s-a soldat, vineri, cu condamnarea la doar un an de închisoare cu suspendare a şoferului vinovat.

Ilie Rotariu conducea, pe 31 ianuarie 2013, un maxi-taxi de la Microbuzul SRL pe strada Împărat Traian, iar pe trecerea de pietoni din faţa fostei cantine SIMCOS a lovit două femei în vârstă, surori, care mergeau la Mănăstirea Popăuţi pentru a participa la slujbă.

Una dintre ele, Lucreţia Ştefanache, în varsta de 67 de ani, a murit pe loc, iar alta, Laurenţia Mocanu, de 65 de ani, a fost rănită grav.

like facebookPotrivit poliţiştilor, accidentul s-a produs din cauza gheţii de pe strada, şoferul microbuzului, Ilie Rotariu, având o viteza de maxim 30 km/h. La trecerea de pietoni, bărbatul aflat la volan a încercat să frâneze, însă a pierdut controlul volanului şi a izbit cele două femei în plin.

La acea oră, şoferul mergea la serviciu şi nu luase încă niciun călător.

În primă instanţă, Ilie Rotariu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare. Sentinţa Judecătoriei Botoşani a fost contestată, iar Curtea de Apel Suceava a redus semnificativ pedeapsa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *