Judecătorii s-au pronunţat, după ce Consiliul Judeţean a cerut atragerea răspundurerii conducerii Ecosal. Vezi ce au decis!

Consiliul Judetean Botosani sediuConsiliul Judeţean a deschis o acţiune, la Tribunalul Boroşani, prin care a solicitat atragerea răspunderii fostei conduceri a societăţii din subordine Ecosal, pentru pierderile înregistrate. Asta după ce auditorii de la Camera de Conturi a imputat instituţiei pierderile, iar conducerea judeţului a dat vina pe angajaţii firmei din subordine.

În instanţă au fost chemaţi Cristian Lazarovici, Viorel Coman, Dorin Birta, Costin Gheorghiu, Narcis Ştefan, Iulian Dieac şi Ionuţ Cârnu.
În primă instanţă judecătorii au respins cererea CJ, însă sentinţa poate fi atacată. Societatea Ecosal avea ca principal obiect de activitate salubrizarea. Fosta conducere a judeţului spera ca firma să administreze depozitul de la Stăuceni.

După ce a obţinut licenţa de salubritate în 2014, firma înregistra deja pierderi de 22.000 de lei şi în cele din urmă a rămas fără activitate şi a intrat în faliment la începutul lui 2015. Pierderile au rămas însă. Fără să facă mai nimic Eco-Sal a plătit nu mai puţin de 40.380 de lei numai pe salariile angajaţilor, numai în 2014.

like facebookAsta înseamnă un total de peste 80.000 de lei în doi ani, numai salarii, fără alte pierderi.  Directorul general  primea 3000 de lei pe lună iar directorul adjunct  puţin peste 2000 de lei. La acestea se adăugau şi lefurile celorlaţi angajaţi.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *