Costel Lupașcu: Programul naţional de dezvoltare locală, extins cu 9500 de obiective de investiţii, majoritatea în domeniul sănătății și educaţiei

costel lupascuDeputatul PSD Costel Lupașcu a anunțat vineri că va susține în Parlament includerea la finanțare în bugetul pentru acest an a celor 9.500 de obiective de investiții din cadrul Programului naţional de dezvoltare locală aprobat în ședința de Guvern din această săptămână.

Cea mai importantă măsură a Guvernului PSD de care vor beneficia toți românii este aprobarea etapei a doua a Programului naţional de dezvoltare locală prin care vor fi realizate 9500 de obiective de investiţii, majoritatea în domeniul sănătății și educaţiei. Toate aceste investiții înseamnă și construcții, extinderi, reabilitări, modernizări și dotări ale școlilor și grădinițelor, spitalelor, precum și realizarea de poduri, podeţe, pasaje, extinderi ale sistemelor de iluminat public stradal, cu prioritate în mediul rural. Din Parlament voi promova aplicarea programului de guvernare prezentat de PSD în campania pentru alegerile parlamentare și voi elabora inițiative legislative pentru implementarea cât mai rapidă a măsurilor economice și sociale prin care să crească veniturile românilor și să scadă nivelul taxelor și impozitelor”, a declarat Costel Lupașcu.

like facebookO altă măsură importantă a Guvernului condus de prim-ministru Grindeanu este creșterea salariului minim de la 1 februarie, precum și majorarea cu 20% a salariilor personalului din instituţiile şi autorităţile publice ale administrației publice locale. În același timp, Guvernul PSD condus de prim-ministrul Grindeanu a decis finanțarea integrală de la bugetul de stat a indemnizaţiilor lunare ale persoanelor cu handicap grav și a drepturilor asistenților personali ai acestora. Până acum, finanțarea se asigură în proporție de maxim 90% de la bugetul de stat.

Cred că botoșănenii pot să remarce o schimbare de optică a PSD față de alte partide. Una din primele măsuri pe care le-am promis în noiembrie anul trecut a fost creşterea salariului minim la 1.450 lei în 2017. Această măsură va intra în vigoare de la 1 februarie. România a fost o anomalie în peisajul european. În timp ce toate celelalte state și-au crescut progresiv salariul minim pe economie, noi l-am menținut la un nivel scăzut, iar acest lucru a adâncit nivelul de sărăcie și decalajele sociale. În perioada 2012-2015, PSD a crescut salariul minim de la 700 lei la 1050 lei pentru a mări puterea de cumpărare pentru 1,5 milioane de salariați. Guvernul Grindeanu a crescut salariul minim în continuare pentru a asigura corelația dintre coșul minim de consum și nivelul veniturilor”, a subliniat deputatul PSD Costel Lupașcu .

 

One thought on “Costel Lupașcu: Programul naţional de dezvoltare locală, extins cu 9500 de obiective de investiţii, majoritatea în domeniul sănătății și educaţiei

  1. Trăiască PSD ! O propunere : dacă PSD are în program anul ăsta sa construiască 500 (din cele 2500) de scoli și grădinițe. .. nu ar putea sa facă numai 490 și sa construiasca 10 penitenciare (măcar 3) sa nu mai aibă grija sa dea gratieri și sa nu se mai plătească la CEDO despăgubiri? Aștept comunicatul de presa referitor la propunerea mea domnule deputat Lupascu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *