Deputatul PSD Mihaela Huncă a solicitat Ministerului Educației aprobarea pentru înființarea unui Centru Județean de Excelență în Botoșani

mihaela huncaDeputatul PSD Mihaela Huncă a anunțat astăzi că a solicitat Ministerului Educației Naționale aprobarea pentru înființarea unui centru județean de excelență cu personalitate juridică în județul Botoșani.

„Împreună cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean și cu președintele Consiliului Județean Botoșani am solicitat Ministerului Educației Naționale aprobarea pentru deschiderea unui Centru Județean de Excelență, cu personalitate juridică, începând cu 1 septembrie 2017. Acesta va avea sediul în cadrul Colegiului Național ”Mihai Eminescu” din municipiul Botoșani. Centrul va reprezenta un pol de dezvoltare pentru elevii botoșăneni, un spațiu al pregătirii de performanță care va fi organizat pe discipline, arii curiculare și domenii ştiinţifice, artistice, tehnice și sportive”, a declarat Mihaela Huncă.

like facebookÎncă din anul 2012, de când a venit Mihaela Huncă la conducerea Inspectoratului Școlar Județean, au fost suplimentate normele pentru grupele de excelență și a fost mărit numărul disciplinelor pentru pregătirea de performanță (biologie, chimie, fizică, geografie, informatică, matematică, istorie, limba română, limba engleză, limba franceză, pregătire teoretică sportivă și limbi clasice). Astfel, profesorii au realizat pregătirea elevilor supradotați atât din municipiile Botoșani și Dorohoi dar și pe cei din orașele Săveni și Darabani.

Prin realizarea centrului județean de excelență în județul Botoșani vom mări baza de selecție pentru performanță și vom avea mai mulți tineri care vor participa la competiții organizate la nivel național si internațional. De asemenea se vor putea realiza proiecte cu finanțare europeană pentru susținerea și motivarea atât a profesorilor cât și a elevilor. Sunt foarte mulți elevi din județul Botoșani care au câștigat și încă mai câștigă concursuri naționale și internaționale. Este foarte important ca acești copii străluciți să nu mai plece din țară când se vor face mari, să își poată cumpăra aici o locuință bună, să aibă un salariu decent și un loc de muncă stabil. Avem nevoie de ei să contribuie la dezvoltarea României”, a explicat deputatul social-democrat.

Din 2012 și până în 2016 peste 6.800 de elevi din județul Botoșani au fost premiați la olimpiade și concursuri școlare la nivel local, național și internațional.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *