Una dintre cele mai puternice firme din Botoşani începe să se axeze din ce în ce mai mult pe piaţa externă

sediu elsaco botosaniBugetul pentru acest an este construit pe un avans de 10% după ce în 2016 compania a înregistrat vânzări de 233 de milioane de lei.

Valeriu Iftime, preşedinte al consiliului de administraţie al grupului Elsaco din Botoşani, care realizează proiecte ener­getice, dar oferă şi soluţii de eficienţă energetică, spune că anul 2016 a adus provocări pentru grupul pe care îl conduce, dat fiind lipsa proiectelor de investiţii în domeniul energiei

„Însă am avut contracte în derulare cu firme care activează în industrie, iar atenţia noastră a fost concentrată şi asupra pieţei externe. Astfel, în 2016 aproximativ 10% din cifra de afaceri au reprezentat proiectele realizate în afara ţării. De altfel, de circa trei ani avem filiale în Belgia şi Republica Moldova, unde în 2016 am implementat un proiect care a vizat modernizarea a două staţii de pompare la Termoelectrica – Chişinău”, a declarat Valeriu Iftime pentru ZF.

Pe plan local, grupul a finalizat două proiecte, şi anume instalaţia nouă de desulfurare din CET 2 Iaşi şi noua sursă de producere în cogenerare de înaltă eficienţă a energiei electrice şi termice de la CET Oradea.

like facebookGrupul Elsaco este format din mai multe companii care activează în domenii precum proiecte energetice (centrale în cogenerare, sisteme de termoficare urbană etc.), proiecte hidroedilitare (reţele de apă şi canalizare, staţii de epurare etc.), proiecte SCADA & Software (sisteme de monitorizare, automatizare şi control etc.), distribuţia de echipamente de măsură şi control, soluţii IT&C, soluţii de eficienţă energetică şi sisteme informatice de facturare şi business management.

One thought on “Una dintre cele mai puternice firme din Botoşani începe să se axeze din ce în ce mai mult pe piaţa externă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *