Proxeneţi condamnaţi, după ce au profitat de patru tinere. Reţeaua era condusă de o femeie

tinere retinute prostitutieMembrii unei grupări de proxeneţi au fost condamnaţi după ce au obligat patru tinere să se prostitueze. Astfel, lidera reţelei, Violeta Călin, din Buzău a primit o pedeapsă de 2 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare.

Aceeaşi pedeapsă a primit-o şi un alt buzoian, Nicu Batog, în timp ce Sorin Enache a primit doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare. Botoşăneanul Marian Ionuţ Luca a primit doi ani de închisoare cu suspendare şi a fost obligat la 70 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Botoşani sau DSPSA. Decizia a rămas definitivă, la finele anului trecut, după pronunţarea judecătorilor de la Curtea de Apel Ploieşti.

Potrivit procurorilor DIICOT din Buzău, , în perioada mai – septembrie 2014, cei în cauză, cei doi bărbați şi femeia din județul Buzău, ajutați de botoşănean, ar fi inițiat și pus bazele unei grupări infracționale ce a vizat recrutarea mai multor tinere, în scopul practicării prostituției, pe teritoriul Marii Britanii.

Victimelor li se promiteau locuri de muncă în cluburi de agrement din Marea Britanie, cu posibilitatea recrutării de clienți pe site-urile pentru adulți sau erau atrase prin metoda cunoscută sub denumirea de „lover boy”. Astfel, în plasa proxeneților ar fi picat patru tinere, una fiind din Buzău, două din Botoșani, iar o alta din București.

Din activitatea de prostituție a victimelor, membrii grupării au obținute sume de bani de peste 65.000 lire sterline.

Cei patru au stat patru luni în ares preventiv, începând cu luna ianuarie 2015.

Sursa: opiniabuzău.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *