Lichidatorul unei firme, acuzat că a vândut bunurile unei firme şi a „uitat” să predea banii. Judecătorii s-au autosesizat

insolventaLichidatorul unei firme a ajuns să fie schimbat de judecători după ce a comis abateri grave în administrarea unei firme intrate în insolvenţă.

Judecătorul sindic de la Tribunalul Botoşani a decis schimbarea lichidatorului judiciar, Gheorghe Agafiţei ce administra firma Stirbu SRL după ce nu a depus rapoarte de activitate timp de un an de zile, apoi într-un raport depus la dosar, în aprilie 2016, a menţionat că a reuşit valorificarea mai multor bunuri din patrimoniul societăţii, însă nu a spus sumele, nu a predat banii şi nici nu a arătat contractele de vânzare – cumpărare.

Judecătorul Sindic a decis înlocuirea lichidatorului cu Bussines Suport Solution SPRL Iaşi.

like facebook„Judecătorul sindic apreciază că se impune înlocuirea lichidatorului judiciar definitiv desemnat în cauză deoarece în activitatea acestuia au apărut deficienţe în sensul că în perioada 23 octombrie 2014-29 octombrie 2015, nu a depus nici un raport din care să rezulte modul în care şi-a îndeplinit atribuţiile precum şi o justificare a cheltuielilor efectuate cu administrarea procedurii sau a altor chetuieli efectuate din fondurile existente în averea debitorului. De asemenra, deşi la raportul de activitate din 14.04.2016, practicianul în insolvenţă a anexat trei procese verbale de licitaţie, din cuprinsul cărora rezultă că a procedat la valorificarea unor bunuri din averea debitoarei la datele de 11 noiembrie 2015, 18 noiembrie 2015, respectiv 27 ianurie 2016. În rapoartele de activitate întocmite ulterior nu face nici un fel de precizări în legătură cu încasarea preţului ori încheierea contractelor de vânzare-cumpărare. Pentru aceste considerente se va dispune înlocuirea lichidatorului judiciar desemnat în cauză”, se arată în motivarea deciziei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *