Demersuri la nivel central pentru amânarea plății taxei de depozitare a deșeurilor

costica-macaletiPreședintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, a cerut parlamentarilor botoșăneni să facă demersuri la nivel central pentru amânarea plății taxei de depozitare a deșeurilor. Macaleți spune că în cazul în care legea nu poate fi modificată, atunci ea va trebui respectată. Fondul de Mediu a stabilit că pentru fiecare tonă de gunoi încredințată la depozitare se mai plătește o taxă de 80 lei pe tonă, de la 1 ianuarie 2017.

like facebookEste o taxă națională și toată lumea plătește această taxa. Uneori unii îi dau tentă politică, dar nu e cazul. Pentru mine regulile și principiile sunt clare. Am făcut intervenții. Am dat materialul la fonduri europene și parlamentarilor în ideea de a amâna această taxă de 80 lei pe tonă până la o dată. Dacă nu se poate, pentru mine lucruyrile suntr clare”, a precizat Macaleți.

Senatorul Doina Federovici a declarat că a preluat problema Consiliului Județean și urmează ca aceasta să fie înaintată forurilor centrale.

Această taxă a fost introdusă prin ordonanţă încă din anul 2005.  Taxa este de 80 lei pe tona de deșeuri, iar din 2018 va fi de 120 lei. Taxa se va regăsi și în buzunarele botoșănenilor, care vor trebui să plătească mai mult pentru gunoi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *