FOTO! Zeci de oameni de cultură din țară participă la Zilele Eminescu. Slujbe și depuneri de coroane pentru marele poet

zilele mihai eminescu 2017 1Zeci de oameni de cultură din țară și Republica Moldova, parlamentari, directori de instituții de cultură au participat, duminică, la ședința de Consiliu Local, convocată pentru promovarea unui proiect de hotărâre privind acordarea titlului de cetățean de onoare laureatului Premiului Național de Poezie ”Mihai Eminescu”. pentru Opera Omnia pentru anul 2017. La ședința festivă a mai participat prefectul Dan Nechifor, președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, dar și foști laureați ai Premiului Național de Poezie ”Mihai Eminescu”.

Președintele Uniunii Scriitorilor din România, Nicolae Manolescu, a apreciat faptul că autoritățile locale se implică de ani buni pentru organizarea celui mai mare eveniment cultural din România, Zilele Eminescu.

parlamentari psd la zilele eminescuNu am cuvinte să mulțumesc Botoșaniului, Consiliului Local, primarilor care au fost, Consiliului Județean, că au reușit să ținem vie această festivitate. Am trăit, am participat, am organizat foarte multe asemenea festivități culturale în multe orașe ale țării și știu că nu este câtuși de puțin ușor. (…)Acest festival, această reuniune a noastră din fiecare an este o urmă groasă culturală pe care Botoșaniul o merită în memoria lui Eminescu. Ați avut această șansă extraordinară ca nu departe de aici să se nască Eminescu. Sunteți într-o zonă din țară unde o treime din marile personalitățile sunt date României”!, a spus președintele Uniunii Scrioitorilor din Romnânia.

like facebookDupă discursurile care s-au ținut în cadrul ședinței de Consiliu Local au urmat depunerile de coroane la statuia poetului Mihai Eminescu din faţa Teatrului Mihai Eminescu. Manifestările au continuat cu un Te Deum la Biserica Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil din Ipoteşti, dar și la Biserica Uspenia. Prezentări de cărți vor avea loc la Ipotești, iar la Sala Cinematografului Unirea, Botoşani  va avea loc Gala de decernare a premiului național, la ora 17.00.

2 thoughts on “FOTO! Zeci de oameni de cultură din țară participă la Zilele Eminescu. Slujbe și depuneri de coroane pentru marele poet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *