De când se va aplica majorarea taxei de salubrizare

gunoiSocietatea Urban Serv are primul termen de plată a taxei de mediu 25 februarie. Viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, susține că până atunci mașinile cu gunoi ale Urban Serv vor fi primite fără probleme la Depozitul de la Stăuceni. El a declarat că la această dată se lucrează la stabilirea noii taxe de salubrizare, iar majorarea se va aplica din luna ianuarie 2017.

like-facebookAvem termen 25 februarie pentru plata taxei de 80 de lei pe tonă pentru fondul de mediu. Suntem în discuții și cu colegii de la Ecoproces și împreună cu Urban Serv în cel mai scurt timp vom debloca situația. Vom avea o soluție în ceea ce privește partea tehnică a transmiterii acestei obligații fiscale pentru taxa de mediu. Majorarea va intra retroactiv de la 1 ianuarie. Există lege în vigoare, dar mai sunt câteva aspecte pe care trebuie să le punem la punct”, a menționat viceprimarul municipiului Botoșani.

Cosmin Andrei a spus că până la urmă plata acestei taxe se va face prin intermediul Consiliului Județean și că un protocol financiar va stabili acest lucru.

Va fi un acord financiar care va reglementa foarte clar această taxă”, a mai spus Andrei.

După o primă estimare, botoșănenii ar trebui să plăteascu cu 1,5-2 lei mai mult de persoană, pe lună, pentru gunoi.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *