Problemele a două licee din Botoșani, tranșate în ședința de Consiliu Local: Este o situaţie destul de dificilă

daniel botezatu catalina lupascu clUn consilier local a cerut, luni, ca rețeaua școlară să fie fundamentată în beneficiul elevilor și nu după alte criterii. Fostul inspector școlar adjunct al Inspectoratului Școlar Județean, Cătălina Lupașcu, a declarat că nu este normal ca la o școală precum Liceul Pedagogic, care are peste 1400 elevi, să se învețe în schimburi în 20 de săli de clasă, iar la Liceul Elie Radu să învețe doar 300 de elevi în același număr de spații.

Poziția a fost luată de Cătălina Lupașcu în momentul în care consilierii locali au trebuit să aprobe reţeaua şcolară pe anul şcolar 2017-2018.

like facebookRevin la ideea că trebuie să rezolvăm o problemă importantă pentru ceea ce înseamnă calitatea învățământului din Botoșani şi anume problematica Liceului Pedagogic. Este o situaţie destul de dificilă. În 20 de spații de învățământ, săli de clasă şi laboratoare, îşi desfăşoară activitatea peste 1400 de elevi, în timp ce la câțiva metri de acest liceu se află Liceul Elie Radu, acolo unde sunt maxim 300 de elevi și care au la dispoziție același spațiu. Credem că acest lucru ar trebui să se rezolve la nivelul Inspectoratului Şcolar  și îmi doresc ca printr-un consens, pentru că nu cred că mai este locul luptelor politice, printr-o bună comunicare, trebuie să rezolvăm  problema acestor elevi care învaţă până la ora 20.00 şi sunt nevoiţi să traverseze oraşul de la un capăt la altul, la acea oră. Să încercăm să reaşezăm reţeaua şcolară în beneficiul elevilor, dar şi al primăriei, care asigură costurile de funcționare”, a spus Cătălina Lupaşcu.

Consilierul local a menționat că spațiul de la Liceul ”Elie Radu” nmu este suficient de bine utilizat și a cerut comisiei de educaţie din CL  să vină cu o rezolvare în acest sens în următoarele luni, pentru anul școlar viitor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *