Primarul municipiului Botoșani: Din estimările noastre, veniturile vor fi mai mici decât anii trecuți

catalin-flutur2017 este un an plin de provocări, dar și cu multe necunoscute în momentul de față, a declarat, vineri, primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur. Acesta a afirmat că municipalitatea a încheiat un an bun în ceea ce privește gradul de realizare a veniturilor proprii, însă, estimează că în 2017 veniturile vor fi mai mici.

like facebookAm depășit încasările față de anul 2015 și suntem undeva la 103%. Și pentru anul în curs am depășit, probabil în premieră după foarte mulți ani, procentul fiind de 98%. Avem o serie de necunoscute în ceea ce privește bugetul pe anul 2017, pentru că este clar că bugetul municipiului Botoșani se va aproba cel mai devreme spre sfârșitul lunii februarie sau în luna martie. Dispar o serie de venituri care ajungeau la primărie în urma încasării unor taxe, nu avem o imagine foarte clară aici pentru că așteptăm actele normative care vor veni de la noul Guvern, pentru că banii vin din taxe, din impozite și din cote, din ceea ce se oprește pe o serie de venituri ale cetățenilor. Din estimările noastre, veniturile vor fi mai mici decât anii trecuți. Nu știm cu cât”, a menționat Flutur.

Edilul municipiului a mai spus că urmare a majorărilor salariale anunțate în administrație, se va pune presiune pe buget și pe fondul de salarii, urmând ca sumele care vor mai rămâne să fie folosite pentru investiții.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *