Codul fiscal a fost adoptat. Pensii scutite de impozite și contribuții de sănătate

bani-multiParlamentul controlat de PSD şi ALDE a adoptat în şedinţa de plen de joi un proiect de lege care elimină impozitul pe venit de 16% pentru pensiile sub 2.000 lei şi contribuțiile de sănătate pentru toate pensiile, indiferent de nivel.

like facebookParlamentul a adoptat Codul Fiscal. Una dintre prevederi se referă la impozitarea pensiilor. Astfel, pensiile mai mici de 2.000 de lei pe lună nu vor fi impozitate.

Parlamentul a votat în plen proiectul de lege, după ce ieri Comisia de buget și finanțe a Camerei Deputaților a adoptat un raport favorabil proiectului de lege privind neimpozitatea pensiilor sub 2.000 lei și eliminarea CASS pentru toate pensiile.

Potrivit legii care era în vigoare, doar vârstnicii cu pensii de până în 1.000 de lei erau scutiţi de impozitul pe venit. De acum, toţi cei care au pensii între 1.000 şi 2.000 de lei lunar vor rămâne cu diferenţa de 16 procentaje, plus 5,5% din CASS – în total 21,5%.

În cazul celor cu pensii peste 2.000 de lei, procentajul de creştere va fi ceva mai mic, suma cu care pensia depăşeşte pragul de 2.000 lei fiind în continuare impozitată.

Sursa: Realitatea.net

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *