Primăria Botoșani vrea să preia Cinematograful Unirea. Ce instituție ar putea fi mutată acolo!

Cinema Unirea Botoşani
Cinema Unirea Botoşani

Municipalitatea va trimite o notificare către Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor „România – Film” în vederea preluării din proprietatea privată a statului în domeniul public al municipiului Botoşani a sălii de spectacol cinematografic „Unirea”, împreună cu terenul şi bunurile mobile aferente, situate în municipiul Botoşani. Potrivit unui proiect de hotărâre de Consiliu Local, ce va fi pus spre aprobare în ședința extraordinară din 9 ianuarie, în termen de 10 zile de la primirea notificării, Regia este obligată să-şi desemneze reprezentantul şi să semneze protocolul de predare – primire.

like facebookÎn cazul în care Regia nu-şi îndeplineşte această obligaţie încheierea protocolului se va face de către reprezentantul Ministerul Culturii în consiliul de administraţie al Regiei, mandatat în acest sens de către Ministerul Culturii, se precizează în raportul de specialitate.

Municipiul Botoşani a mai întreprins demersuri pentru preluarea acestui imobil în domeniul public de interes local, începând din anul 2009, care nu s-au putut soluţiona favorabil din cauza tergiversărilor RADEF „România – Film” şi modificărilor legislative. La data acelor demersuri şi în prezent am avut în vedere că imobilul cinematograf „UNIREA” se pretează pentru sediu şi sală de spectacole a Filarmonicii Botoşani”, se mai arată în proiectul de hotărâre de CL.

One thought on “Primăria Botoșani vrea să preia Cinematograful Unirea. Ce instituție ar putea fi mutată acolo!

  1. …puneti-l pe sarbu sa preia imobilul, asa ca sa mai bage niste bani publici in buzunar…ar fi mai bine o licitatie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *