”Se conduce foarte agresiv în România”. Șase schimbări care îi așteaptă pe șoferii români în 2017

masini pe strada Soferii prinsi bauti la volan, de mai multe ori, ar putea ramane fara permis pe viata, iar cei agresivi ar putea fi sanctionati cu amenzi usturatoare.

Acestea sunt propuneri de modificare a Codului Rutier care au ajuns deja pe masa parlamentarilor si care, o data votate in anul 2017, vor intra in vigoare. Cel putin 6 propuneri asteapta pe masa parlamentarilor sa fie dezbatute, dupa ce parlamentarii au venit cu o avalansa de initiative legislative in 2016, legate de siguranta rutiera.

like facebookUna dintre cele mai discutate propuneri trimisa in parlament de politisti este pedepsirea soferilor agresivi in trafic. Cei care depasesc in forta, nu pastreaza distanta fata de masina din fata, sicaneaza alt sofer, demareaza in tromba, claxoneaza abuziv sau intorc masina cu ajutorul franei de mana ar putea fi sanctionati cu amenzi usturatoare.

„Se conduce foarte agresiv in Bucuresti. Am ajuns si in filme., daca va uitati la Asterix si Obelix, trece cineva asa in viteza foarte mare si ii zice ce faci, te crezi in Romania? E pacat.”

Cei care se urca beti la volan sunt si ei pe lista politistilor! Conform proiectului, soferii prinsi in stare de ebrietate pentru a doua oara, pot sa ramana fara permis un an de zile. Iar daca nu se invata minte si sunt prinsi si a treia oara, isi pot pierde carnetul pe viata.

De asemenea, soferii trecuti de 70 de ani vor fi obligati sa treaca testul medical, in fiecare an! Pentru ca o data cu varsta, e posibil sa le scada reflexele si sa apara si alte probleme medicale.

In prezent, soferii varstnici isi reinnoiesc permisul la fel ca toata lumea, o data la 10 ani.

Sofer: „Sunt de acord pentru ca am si eu un bunic care conduce la 80 de ani si nu cred ca e o idee buna.”

Emotii sunt si in randul celor care dau examenul auto: au toate sansele sa dea la anul proba practica in poligon si in trafic, pe timp de zi si noapte. Daca la una dintre probe, un candidat este respins, trebuie sa le reia pe toate.

Sofer: „Teoretic trebuie sa fie din ce in ce in mai greu, ca s-au inmultit masinile.”

Un alt proiect de modificare a Codului Rutier, se refera la parcarea pe trotuar. Cine nu lasa un spatiu de 2 metri liber pentru pietoni, va fi amendat, iar din ianuarie, masina i-ar putea fi ridicata de primarie. In prezent, distanta regulamentara este de un metru.

„Nu sunt locuri de parcare. daca nici de sarbatori acu nu sunt, uitati-va ce balamuc e”

“Nu se va respecta ca asa e romanul”

Toate aceste propuneri ii asteapta pe proaspetii deputati pentru dezbatere si vot, in 2017.

Sursa: Stirile ProTv

 

 

One thought on “”Se conduce foarte agresiv în România”. Șase schimbări care îi așteaptă pe șoferii români în 2017

  1. Nu cuantumul amenzilor, durata suspendarii si dosarul medical al pensionarilor este problema ci aplicarea legii de catre politisti. Acestia nu-si fac datoria. Legile sunt dure dar nu li se aplica tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *