FOTO! Festival de datini și obiceiuri la Tudora

datini-si-obiceiuri-la-tudora-21Festivalul obiceiurilor de iarnă din comuna Tudora, judeţul Botoşani, a strans, și în acest an, localnicii, dar și locuitori din toate colțurile județului, din țară, dar și din străinătate, în centrul comunei, la prezentarea datinilor şi obiceiurilor din localitate.

like facebookCei mai îndrăgiţi au fost căiuţii şi caprele, însă nu au fost trecute cu vederea nici urările scrise special pentru acest eveniment. Pe scena din centrul comunei au urcat oameni de toate vârstele, care au vrut să arate că tradiţia merge mai departe indiferent de varstă.

Urători, căiuţi, capre, mascaţi, Banda lui Jianu şi mulţi alţii au făcut senzaţie în randul publicului, care a încercat să imortalizeze aceste momente prin fotografii și filmulețe. Mulţi dintre cei prezenţi, sâmbătă, la spectacol au venit special din străinătate pentru a urmări obiceiurile din locul lor natal. Singurul regret al participanților la Festivalul de datini a fost că nu a nins și nu s-au putut bucura de zăpadă.

După ce au participat la spectacolul de obiceiuri, mulți s-au îndreptat spre case pentru a se pregăti de Revelion sau pentru a-și servi rudele și prietenii veniți de prin alte județe, cum este obiceiul.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *