Polițiștii au împărțit amenzi agenților economici botoșăneni, în urma unor controale

razie politie piataPoliţiştii botoşăneni au desfăşurat, în perioada 19 – 22 decembrie, activităţi suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi liniştii publice.

 like facebookAstfel, pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu mărfuri alimentare, având ca scop protejarea bugetului consolidat al statului precum şi a populaţiei, împotriva unor activităţi comerciale ilicite, în ziua de 21 decembrie, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, însoţiţi de specialişti din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor au acţionat pe raza municipiului Botoşani.

Au fost efectuate verificări la 24 de agenţi economici.

Pentru încălcarea normelor de comerţ au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în cuantum total de 57.000 lei, fiind totodată dispusă confiscarea de numerar şi bunuri în valoare totală de 1.325 lei.

De asemenea, în intervale orare din zilele de 20 – 21 decembrie, poliţiştii dorohoieni, împreună cu cei din cadrul Secţiilor Rurale Dorohoi şi Pomârla au organizat şi desfăşurat, suplimentar faţă de activităţile curente, acţiuni pe linia combaterii activităților comerciale ilicite, a faptelor cu violenţă, precum şi pentru consolidarea disciplinei rutiere.

Poliţiştii au efectuat 34 de controale la agenţi economici şi au legitimat 184 de persoane. Totodată, au fost controlate în trafic peste 100 de autovehicule.

S-au desfăşurat de asemenea două exerciții de alarmare a unor agenți de securitate şi au fost reinstruiţi 4 mânuitori de valori.

Poliţiştii au constatat 42 abateri contravenţionale de la normele legale de comerţ, regimul rutier ori ordinea şi liniştea publică), sancţiunile aplicate însumând 12.740 de lei.

În aceeaşi perioadă, activităţi similare au organizat şi desfăşurat şi poliţiştii Secţiei Rurale 3 Hlipiceni. În urma acestora, poliţiştii au aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.500 de lei, potrivit unui comunicat al IPJ Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *