Weekend muzical, marca Cheia Sol, la Casa Tineretului

spectacol-cheia-solDouă spectacole de ținută au oferit la finele săptămânii copiii și adolescenții din grupul Cheia Sol. Dacă până acum îi obișnuiau pe botoșăneni cu un singur spectacol de Craciun, anul acesta copiii și tinerii coordonați de Oana Pușcașu au ales să pună în scenă două spectacole. Și au demonstrat că grupul Cheia Sol are o generație nouă de copii care vine din urmă dincolo de cea care a consacrat numele grupului.

spectacol-cheia-solPrimul spectacol intitulat „Fabrica de jucării a lui Moș Crăciun” a avut loc, sâmbătă, de la ora 18.00 și s-a dorit un gen de musical pentru micuții artiștii, cei mai mari abia intrați poate în clasele gimnaziale, au fost și actori și cântăreți. Timp de peste două ore, copiii au creat o poveste despre cum se întâmplă lucrurile în fabrica lui moș Crăciun în apropierea Sfintelor Sărbători. Și, madalina-rusubineînțeles, spectacolul a avut și intriga necesară pentru a ține în suspans publicul din sală numeros chiar. Fabrica moșului avea datorii către primăria din Laponia în valoare de 1 milion de bastonașe din zahăr ars iar primarul localității, jucat în spectacol de eleva Mădălina Rusu, nu accepta sub nicio formă să le mai dea posibilitatea să funcționeze cu așa multe datorii. Până la urmă spiridușii moșului, adică micii artiști ai grupului Cheia Sol, au înduioșat-o pe primărița, iar moș Crăciun i-a bucurat din nou pe toți copiii cu daruri. Povestea a mos-craciunfost construită într-un decor deosebit din care nu au lipsit fulgii de zăpadă, bradul, darurile și păpușile. Iar păpușile au fost …vii, adică fetițe de vîrsta grădiniței, unele dintre ele participând chiar cu momente muzicale. Din toată povestea nu a lipsit mos Craciun jucat la fel de bine de actorul Marius Rusu.

Dincolo de povestea creată pentru a înfrumuseța spectacolul, sunt de remarcat vocile copiilor pregătiți de profesoarele Oana Pușcașu și Cristina Pușcașu, cele două foste colege la Conservator cu câțiva ani în urmă, acum colaboratoare la proiectul Asociației Cheia Sol.

Al doilea spectacol a avut loc pe data de 18 decembrie, tot de la ora 18.00, dar i-a cuprins pe cei mai vechi și mai mari membri ai grupului, printre aceștia îi amintim pe Oana Tăbultoc, Andreea Prisacariu, Amalia Hrom, Lucia Luca, Larisa Ailoaie. Cea din urmă avea chiar lacrimi în ochi când interpreta colindele alese, melodii deloc ușoare vârstei pe care copila o are, adica cea a adolescenței. Larisa a cantat piesele „Din ceruri ninge alb” și „Have yourself”. Un copil din public chiar șoptea la un moment dat, cand adolescenta cânta piesa în limba română: „parca e Andra!”.

larisa-ailoaiealexandra-ciotir-si-oana-reosanuSpectacolul intitulat „Gala Cheia Sol” a demonstrat talentul și munca depusă în ani de copiii muzicali ai Botoșaniului care au crescut pe scenele lui.  Toți au cântat colinde romanesti si internaționale reușind să aducă atmosfera sărbătorii mai aproape.

Un moment aparte a fost înregistrat de tânăra Oana Reoșanu cu sublimul cântec „Silent Night”. Tânăra, cu probleme de vedere a emoționat puternic publicul care a răsplătit-o la final cu multe multe aplauze. spectacol-chei-asol

În afară de tinerii din grupul Cheia Sol, în spectacol au mai fost tinerii de la Centrul Social de zi pentru copiii aflati in situații de risc sau copiii din trupa Elegance a Palatului copiilor coordonată de profesoara Victorița Bilibău.

Mai trebuie spus că întregul spectacol a fost prezentat de o adolescentă de numai 15 ani, membră a cercului de jurnalism Micii reporteri. Alexandra Ciotir a dat dovadă de eleganță și prestanța așa ca la spectacolele de gală.

Spectacolul a fost oferit de Asociația Cheia Sol impreuna cu partenerii sai Asociatia Buzzmedia si Centrul Europe Direct Botoșani.

One thought on “Weekend muzical, marca Cheia Sol, la Casa Tineretului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *