Doi copii le cer judecătorilor să îl declare mort pe tatăl lor, după ce a fost înmormântat

inmormantareO acţiune inedită a fost deschisă pe rolul Judecătoriei Botoşani. Doi copii au solicitat printr-o acţiune în declararea judecătorească a morţii tatălui lor, după ce acesta a fost înmormântat. Iulian şi Cristina I. le-au solicitat judecătorilor eliberarea unui certificat de deces, pe numele tatălui lor, Aurel I.

Bărbatul a divorţat de mama lor în 2008 şi a plecat la muncă în Grecia alături de un frate de-al său. În 2013 a decedat la un spital din Atena şi fratele său, în baza actului medical de deces, l-a scos de la morgă şi s-a ocupat de înmormântarea.

like facebookCopiii lui nu au participat la înmormântare şi acum nu au în posesie certificatul de deces. Judecătorii le-au respins acţiunea pe motiv că aceasta nu îndeplineşte condiţiile legale. Mai mult decât atât, ambasada României în Grecia a comunicat decesul botoşăneanului, iar obţinerea certificatului se poate face pe cale administrativă.

Declararea judecătorească a morţii se face de obicei în cazul dispariţiilor, când sunt indicii clare că persoana dispărută a decedat. Totuşi hotărârea primei instanţe a fost atacată de cei doi copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *