Nereguli găsite de pompieri la secţiile de votare. Vezi câte sancţiuni au aplicat!

alegeri locale 2016- sectie de votare - urna- botosaniPompierii au demarat, încă din luna noiembrie, o acţiune ce a avut ca scop preîntâmpinarea, reducerea sau eliminarea riscurilor de producere a situaţiilor de urgenţă şi a consecinţelor acestora, protecţia populaţiei, mediului, bunurilor şi valorilor pe timpul desfăşurării procesului electoral.

În urma constatărilor au fost aplicate 25 de sancţiuni, dintre care o amendă, în cuantum de 500 de lei, pentru exploatarea instalaţiei electrice cu improvizaţii sau defecţiuni.
Printre neregulile constatate au fost: nedotarea locaţiilor unde vor fi amenajate secţii de votare cu minim un stingător la 50 de mp, exploatarea unor instalaţii electrice cu defecţiuni sau improvizaţii, nemenţinerea în stare de funcţionare a iluminatului de siguranţă şi nemarcarea căilor de evacuare cu indicatoare de orientare.

Peste 130 de stări potenţiale de pericol au fost înlăturate în urma controalelor efectuate de pompieri la spaţiile unde vor fi amenajate secţii de votare.
like facebookAtât reprezentanţii locaţiilor unde sunt organizate secţii de votare, cât şi preşedinţii/locţiitorii au fost instruiţi cu privire la respectarea şi aplicarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor în vederea desfăşurării în condiţii de siguranţă a procesului electoral.
În zilele de 10 şi 11 decembrie, peste 170 de pompieri botoşăneni vor fi angrenaţi în misiuni, pentru buna desfăşurare a procesului electoral, suplimentar faţă de cei aflaţi în turele de serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *