FOTO O adolescentă de 15 ani și-a lansat cartea de Ziua Națională a României

lansare-de-carte-ilona-danila-botosaniLa vârsta la care îi pasă mai puţin de ce spun cei mari, Ilona Dănilă a avut chef să-şi lanseze o carte şi… a şi făcut-o pe 1 Decembrie.

Locaţia a fost unul dintre pub-urile de pe pietonalul Unirii, („La Roca”) audienţa au constituit-o colegii din actuala clasă – de la Colegiul Naţional „A.T. Laurian” – dar şi cei din gimnaziu sau prietenii şi colegii din redacţia ziarului „Buzz”, iar discuţiile au fost întru totul relaxate.

Lansarea a început prin interpretarea celebrei melodii, „Vino Doamne” semnată de regretatul Vali Sterian, la microfon şi chitară fiind chiar autoarea cărţii.

Talentata botoşăneancă, în vârstă de 15 ani, a mulţumit tuturor celor care au ajutat-o la apariţia volumului „Ploaie de cuvinte”, sponsorilor, dintre care prezent a fost consilierul judeţean colonelul Radu Anton. Pe lista mulţumirilor a fost şi autorul afişului şi al invitaţiilor evenimentului– colegul George Nechifor, dar şi profesoarele de limba şi literatura română care au încurajat-o să scrie. Cu o nonşalanţă specifică vârstei, Ilona a răspuns la toate întrebările adresate de audienţă, promiţând şi alte apariţii, pentru că „este plină de idei care dau pe dinafară”.

like facebookŞi pentru a demonstra că o astfel de lansare de carte nu este cu nimic mai puţin decât o lansare serioasă, adolescenţii l-a invitat la lansare pe jurnalistul şi directorul teatrului „Mihai Eminescu”- Traian Apetrei – care a şi prezentat volumul de proză, dar şi pe prefectul judeţului.

lansare-de-carte-ilona-danila-botosaniDan Nechifor a explicat că de Ziua Naţională a trecut prin diverse registre, fiecare cu farmecul său.

Vin aici de la redeschiderea Muzeului Răscoalei din Flămânzi, dintr-un cu totul alt decor: de la unul rural la unul urban. De la ce a fost, la ceea ce va fi. Felicitări Ilona, este prima, îţi doresc să nu fie şi ultima ta carte.”, a fost, în esenţă, mesajul prefectului Dan Nechifor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *