Polițiștii criminaliști, întâlnire cu părinții și elevii unui liceu din Dorohoi

politisti-elevi-antidrogÎn luna noiembrie, poliţiştii botoşăneni au continuat activităţile pe linia prevenirii consumului şi traficului de droguri.

Prevenirea consumului şi traficului de droguri constituie o temă importantă în cadrul activităţilor destinate prevenirii delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor.

like facebookAvând în vedere implicaţiile acestui tip de criminalitate asupra adolescenţilor, activităţile de informare sunt îndreptate nu doar către tineri, dar şi către părinţii acestora, insistându-se cu privire la soluţiile de adoptat atunci când se confruntă cu astfel de probleme în cadrul familiei.

În perioada 22-24 noiembrie,  poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – I.P.J. Botoşani, împreună cu specialişti din cadrul Centrului de Prevenire,  Evaluare şi Consiiliere Antidrog Botoşani s-au întâlnit cu părinţii elevilor Colegiului Naţional „Grigore Ghica” din Dorohoi, în cadrul unor lectorate cu aceştia. Activităţile au avut caracter interactiv, părinţii primind informaţii cu privire la modalităţile de identificare a consumului de droguri, consecinţele consumului de droguri la vârsta adolescenţei, precum şi date despre instituţiile cărora li se pot adresa, pentru a primi sprijin în aceste situaţii.

Activităţi similare urmează să se desfăşoare şi în alte unităţi de învăţământ, la solicitarea cadrelor didactice, potrivit unui comunicat al IPJ Botoșani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *