Culmea angajărilor! Posturi de bibliotecar înființate în mai multe școli din județ care nu au biblioteci

cozmin-epuras-la-pnlUn primar și un fost primar din județul Botoșani acuză conducerea Inspectoratului Școlar Județean că a înființat posturi de bibliotecar în școli care nu au bibliotecă. Fostul primar al comunei Stăuceni, Cozmin Epuraș, a declarat că la Școala Stăuceni există un post de bibliotecar creat în urmă cu doi ani, pe vremea când era primar, însă școala nu are bibliotecă. El a spus că pe postul respectiv a venit o persoană de la Liceul cu Program Sportiv și primește salariu, fără să presteze muncă de bibliotecar.

like facebookAm început să fac un pic de scandal și am spus că nu e posibil să angajeze bibliotecar fără o carte în bibliotecă. Ne-am trezit că acum doi ani s-a organizat concurs, nu a știut nimeni când s-a organizat concurs, că a venit cineva de la Liceul Sportiv. Școala a avut pe vremuri o bibliotecă mică și a avut câteva cărți pe care le avem în pod la fosta Poliție. Acum se caută niște mobilier pe care l-am avut în școala veche, ca să se facă rafturi și aduce fiecare de acasă câte două cărți ca să justifice postul. Am înțeles că pentru o normă la bibliotecă trebuie să ai minim 10.000 volume. S-ar putea să le scoată și ce cele cu Lenin ca să le pună în bibliotecă”, a spus Epuraș.

Și primarul comunei Dângeni, Cătălin Rotundu, susține că situația este similară și la Școala Dângeni. El spune că postul de bibliotecar a fost înființat în urmă cu o săptămână, fără ca în școală să existe, de asemenea, bibliotecă.

Constat că este o practică a PSD înființarea acestor posturi. Școala Dângeni are biblioteca comunală peste stradă, cu cărți și calculatoare. Maio mult, directorul școlii se plângea că nu are spațiu în școală, iar dintr-o dată apare postul de bibliotecar, la fel fără cărți”, a menționat Cătălin Rotundu.

 

2 thoughts on “Culmea angajărilor! Posturi de bibliotecar înființate în mai multe școli din județ care nu au biblioteci

  1. Imaginați-vă că domnul primar al comunei Dingeni, care este la al doilea mandat, încă nu a aflat că în școală există bibliotecă școlară cu tradiție de peste 50 de ani, având peste 10000 volume. Îl invităm la lectură în biblioteca școlii.

  2. Mare-i gradina Domnului! Mai Epuras, daca pe tine nu te intereseaza cartea – si nu te intereseaza – cum poti sa spui ca nu ar trebui sa fie biblioteca in scoala? Si daca nu sunt carti, era obligatia ta sa aloci niste sume de bani pentru cumpararea acestora. Cu alte cuvinte, te doare in popou de viitorul comunei( care inseamna tineri foarte bine pregatiti, inclusiv prin lectura). E bine ca recunosti abia acum marea ,,preocupare” a primarului PDL-ist pentru educatia copiilor cetatenilor din comuna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *