Vezi ce probleme au ridicat oamenii de afaceri botoșăneni Ministrului Finanțelor!

oameni-afaceri-la-intalnirea-cu-mfinateOamenii de afaceri botoșăneni au ridicat mai multe probleme la întâlnirea de luni cu ministrul Finanțelor, Anca Dragu, și cu vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Doru Dudaş.

Directorul unei societăți din Botoșani a acuzat birocraţia ce însoţeşte realizarea, depunerea şi implementarea proiectelor europene. El a spus a fost nevoit să întocmească maldăre de documente în speranța obținerii de fonduri europene.

like facebookAș vrea să transmiteți ministrului Agriculturii și cel al Fondurilor Europene să umble puțin la ghiduri, măcar pentru anul viitor, pentru că presa favorabilă a spus că s-au simplificat și eu personal vă spun că un proiect l-am făcut anul trecut pe 150 pagini, iar anul acesta a avut 250 pagini”, a spus agentul economic.

Președintele Patronatului Naţional Român, filiala Botoşani, Eugen Achihaei, a cerut ministrului Finanțelor să se aplece și asupra furnizorilor de pregătire profesională a adulților. Achihaei a declarat că acești furnizori nu beneficiază de niciun fel de facilități în România, deși au asigurat și asigură pregătirea profesională a adulților, în condițiile în care Guvernul a desființat școlile profesionale.

Rog, dacă se poate, așa cum acordați învățământului dual facilități să le extindeți și asupra furnizorilor de pregătire profesională a adulților. Mai mulți colegi din patronat ridică, de asemenea, problema găsirii unor soluții pentru a nu mai fi blocate conturile celor care nu pot în perioada de 30 de zile de după depunerea declarațiilor să achite acele sume din motive obiective. Dacă o să-i puneți pe toți cei care au intenția de nu plăti niciodată împreună cu cei care fac eforturi deosebite să plătească nu am rezolvat nimic”, a spus Achihaei.

Oamenii de afaceri botoșăneni au mai propus ca licitațiile de până într-un milion de euro să fie făcute doar cu constructorii din județ, nu cu subantreprenori. Și mașinile românilor înmatriculate în Bulgaria a fost un alt subiect ridicat de agenții economici.

Există un proiect de lege în Parlament exact pentru modificarea acestei taxe. Plecăm cu câteva teme acasă și dorim ca cel puțin la nivelul ANAF-ului să existe întâlniri regulate cu mediul de afaceri, astfel încât să puteți să semnalați problemele cu care să vă confruntați și să le rezolvăm. Până la urmă interesul este de a coopera, de a înțelege și a respecta regulile”, a declarat ministrul Finanțelor, la Botoșani.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *