Au folosit ilegal fondurile publice, însă s-au făcut de râs în explicaţii

drum-de-piatraiUn control al auditorilor de la Camera de Concturi a scos la iveală plăţi ilegale efectuate de o primărie din judeţul Botoşani, iar explicaţiile date de reprezentanţii instituţiei au fost puerile. Este vorba despre nereguli constate la Primăria Vlădeni.

Auditorii au descoperit că, în 2014, Primăria a plătit 170.952 lei reprezentând achiziţia a 10.605 mc de balast ce trebuia pus pe drumurile comunale. Instituţia a cumpărat balastul de firma Con Bucovina şi potrivit înţelegerii balastul era cărat cu raba din dotarea Primăriei.

Spre exemplu în perioada iulie-noiembrie s-au decontat 5.076 mc de balast. Asta însemna că maşina instituţie a făcut 691 de curse, a câte 9 mc fiecare. În mod real s-au făcut 93 de curse reprezentând 837 de mc. Inspectorii şi-au dat seama după foile de parcurs completate pentru camion.

Angajaţii Primăriei au contestat spunând că de fapt firma făcea avizele electronic pentru mai multe curse şi ei nu şi-au dat seama făcând mai puţine foi de parcurs. Nici această explicaţie nu putea sta în picioare, pentru că legislaţia specifică anumite condiţii de întocmire a foilor de parcurs.

like facebookUn aspect ce i-a lăsat fără replică pe reprezentanţii Primăriei a fost demonstraţia făcută de auditori. Astfel, dacă maşina instituţiei făcea cele 691 de curse trebuia să consume 25.470 de litri de motorină, în schimb au decontat doar 17.479 de litri.

În urma controlului s-a imputat o sumă de 67.752 de lei, sumă ce a fost contestată în instanţă.

 

 

 

 

One thought on “Au folosit ilegal fondurile publice, însă s-au făcut de râs în explicaţii

  1. Acesta este clar un FURT DIN BANUL PUBLIC. De ce nu se sesizeaza nici o institutie abilitata sa recupereze prejudiciul? Iar cei implicati sa fie trasi la raspundere? DNA, procurorii dorm in pace? Au furat de-au rupt cu tonele de motorina. Auzi vorba …10 mii de metri cubi de balast si ei au carat cateva masini acolo… Alooo procuratura… desteptarea baaa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *