Gunoiul s-ar putea scumpi din nou. Vezi motivul!

gunoiBotoșănenii ar putea să plătească mai mult pentru gunoiul menajer începând cu 1 ianuarie 2017. Și asta pentru că prin Fondul de Mediu s-a stabilit că pentru fiecare tonă de gunoi încredințată la depozitare se mai plătește o taxă de 80 lei pe tonă.

În luna septembrie, la nivelul municipiului Botoșani s-a mai operat o majorare a taxei de salubrizare, odată cu deschiderea depozitului ecologic de la Stăuceni.

like facebookEste o problemă destul de delicată. Taxa de mediu nu se referă la activitatea operatorului Urban Serv. Se referă la activitatea de depozitare, nu la ce facem noi: colectare și transport. Efectiv ea este plătită de către operatorii care administrează depozitul de deșeuri și bineînțeles că operatorii vor introduce în tarif această taxă. Ei pot cere Consiliului Județean introducerea în tarif a acestei taxe, iar nouă să ne spună că nu ne mai primește, dacă nu plătim tariful nou”, a spus Drelciuc.

De la 1 septembrie, taxa de salubrizare a fost stabilită la 10,9 lei de persoană pentru locuitorii de la blocuri, respectiv 9,88 lei persoană pentru locuitorii de la case.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *