Primarul municipiului Botoșani: Avem locuri disponibile, dar nu avem oameni care să se angajeze

Catalin Flutur- primar BotosaniPrimarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, susține că cea mai mare doleanță a botoșănenilor o reprezintă locurile de muncă, însă în momentul în care acestea sunt scoase la concurs nu se prezintă mai nimeni. El a vorbit despre problemele pe care le întâmpină și Primăria Botoșani cu angajările, și anume că au fost scoase la concurs mai multe posturi, însă nu au venit doritori din cauza salariilor mici din administrație. Edilul municipiului speră ca un parlament cu experiență în domeniu să ducă la bun sfârșit Legea salarizării unitare.

like facebookÎn momentul de față fenomenul este straniu pentru mine. Orice sondaj de opinie am face noi sau colegii de la PSD sau oricare, pe primul loc la doleanțele cetățenilor este lipsa locurilor de muncă. Paradoxul provine din faptul că în momentul în care se scot posturi la concurs, iar municipiul Botoșani este privilegiat la nivel de județ în ceea ce privește locurile de muncă pentru că sunt 700 de șomeri oficial în Botoșani și sunt vreo 600 și ceva de locuri de muncă, nu vine nimeni. În momentul de față, un jurist, un economist sau arhitect, în momentul în care ar vrea să se angajeze la Primăria Botoșani salariul care se propune pentru consilier debutant este undeva la 1294 lei, ceea ce înseamnă în jur de 900 lei net în mână. Dar este totuși un început. Avem o problemă mare: avem locuri disponibile, dar nu avem oameni care să se angajeze”, a menționat Flutur.

Primarul municipiului a spus că aceleași probleme le întâmpină și agenți economici din municipiu, care au nevoie de oameni, scot posturi la concurs, însă nu vine nimeni să le ocupe.

 

 

3 thoughts on “Primarul municipiului Botoșani: Avem locuri disponibile, dar nu avem oameni care să se angajeze

  1. 900 de lei pentru un arhitect? Cu facultate si ore de munca dedicate studiului?
    Flutur ce studii are si ce salariu? Ca sa facem si noi, muritorii de rand, astia care nu-i pricep rationamentul, o analiza comparativa. Sa nu ne mai sfideze individul asta. Nu numai ca e jignitor un salariu de 900 de lei pentru un om care si-a tocit coatele intr-o facultate, dar e vorba in primul rand ca nu poti trai decent cu banii astia.
    Nu ne mai lua de prosti!!!

  2. Domnule Primar, eu va propun alt ceva … dati o decizie prin care va micsorati salariul la 900 lei si pt. posturile de arhitecti sau constructori sau juristi sau etc. le propuneti salariul de inceput („deputant”) salariul cu care ati inceput mandatul … si atunci vedem daca mai ramaneti cu posturile libere.

  3. In primul rand posturile scoase la concurs de primarie sunt „cu dedicatie”. Nimeni nu este atat de idiot inacat sa concureze pentru un post deja ocupat. Ar fi pierdere de vreme…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *