Premieră! IPJ pus la plata unor daune morale după ce un ofiţer a fost destituit din ambiţia şefului

Inspectoratul de politie judeteanJudecătorii Tribunalului Botoşani au dat, vineri, o decizie în premieră. Au dat câştig de cauză unui poliţist care s-a luptat cu sistemul. A fost hărţuit de şefi şi destituit pe nedrept dintr-o ambiţie a şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Cristian Pînzar era şef de Serviciu Cazier Judiciar şi a fost acuzat de conflict de interese, având în vedere că soţia sa este avocat şi i-ar fi divulgat date confidenţiale dintr-o anchetă. A fost băgat în comisia de disciplină, iar acolo i s-a cerut să demisioneze din funcţie.

Pentru că nu a acceptat, Viorel Şerbănoiu, şeful IPJ în 2012, a dispus destituirea sa şi i s-a făcut plângere penală. A ieşit nevinovat şi a depus la rândul său o plângere penală împotriva celor care l-au anchetat şi au făcut denunţul calomnios.

like facebookOfiţerul Cristian Pînzar, alături de soţia sa, a dat în judecată IPJ solicitând daune morale şi publicarea hotărârii într-un ziar. În primă instanţă, Judecătoria Botoşani le-a respins acţiunea, însă Tribunalul Botoşani a schimbat decizia obligând IPJ la plata unor daune morale de 15.000 de lei către Cristian Pînzar şi 10.000 de lei către soţia sa, Alina Pînzar.

„Interesul era de reparaţie, nu neapărat material. Era suficient doar să se constate că ni s-a creat un prejudiciu şi să publice hotărârea. Consider că am învins un sistem şi am creat un precedent. Cei care se simt prejudiciaţi de deciziile şefilor, indiferent de instituţie, pot să se apere”, a declarat Alina Pânzar.

Viorel Serbanoiu, seful Inspectoratului de Politie JudeteanÎn urma acestei decizii IPJ s-ar putea îndrepta împotriva lui Viorel Şerbănoiu, actual adjunct al instituţiei, în condiţiile în care decizia luată de el a creat prejudiciul imputat acum de judecători.

Abuzurile şefilor IPJ au fost confirmate şi de prcorurorii DNA ce au deschis o anchetă împotriva unui alt şef al IPJ, Cristian Cucoreanu ce ar fi favorizat unii candidaţi pentru ocuparea unor posturi în instituţie.

Vezi ce motiv au invocat şefii IPJ pentru a demite un şef de serviciu!

 

 

One thought on “Premieră! IPJ pus la plata unor daune morale după ce un ofiţer a fost destituit din ambiţia şefului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *