Instituția Prefectului apelează la instanță pentru înlăturarea viceprimarului de Mitoc

Dan Nechifor- prefect de BotosaniInstituția Prefectului va deschide o acțiune în contencios administrativ pentru a obliga Consiliul Local din Mitoc să ia măsuri pentru încetarea mandatului în cazul viceprimarului Sorin Scutariu.

Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a declarat că în urma sesizării ANI, a fost convocată, pe 27 septembrie, ședința de Consiliu Local la Mitoc, însă proiectul privind revocarea din funcție nu a trecut.

like facebookDoar cinci consilieri au fost de acord cu încetarea  mandatului viceprimarului din 11. Urmează să ducem acțiunea în instanță cu obligația de a lua măsuri privind viceprimarul din Mitoc. Acțiunea se deschide în contencios”, a declarat Nechifor.

Agenția Națională de Integritate a solicitat Instituției Prefectului, respectiv cosniliului local, revocarea din funcție a viceprimarului, care a fost validat pentru exercitarea mandatelor de aleși locali (2016-2020), deși ,potrivit dispozițiilor art. 25 din Legea nr. 176/2010, acesta se afla sub interdicția de a ocupa o funcție publică, pe o perioada de trei ani, ca urmare a încălcării regimulului juridic al incompatibilităților sau al conflictelor de interese. În acest caz, Agentia Națională de Integritate a constatat încălcarea  regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *