Filmul Afacerea Est a avut premiera la Botoșani. Actorii botoșăneni distribuiți în film, emoționați. Unii, aflați la debut cinematografic!

premiera-afacere-estFilmul AfacereaEST a regizorului Igor Cobileanski a avut premiera la Botosani pe data de 18 octombrie, la sala Cinema Unirea, in prezenta unui public destul de numeros din care au facut parte mai multi actori ai teatrului Mihai Eminescu, dar si directorul teatrului, Traian Apetrei sau Volin Costin. Firesc, de altfel, deoarece, in filmul care va avea premiera la Bucuresti pe data de 28 octombrie, joaca cinci actori din Botosani. Patru sunt de la Teatrul Mihai Eminescu si unul de la Teatrul Vasilache.

Este vorba despre actorii Ioan Cretescu, Gheorghe Frunza, Bogdan Muncaciu, Misa Dontu, acestia de la Teatrul Mihai Eminescu, si Marius Rusu de la Teatrul Vasilache. Difuzarea filmului in premiera la Botosani a inceput printr-un mic speach al actorului Ion Sapdaru care a anuntat ca dupa vizioanre publicul este invitat la o mica discutie cu actorii. Ion Sapdaru este la 24 lea film si teatrul botosanean are o importanta aparte pentru el dat fiind faptul ca 17 ani a fost angajatul acestei institutiei. El joaca rolul principal in acest film, iar la Botosani s-a ocupat chiar si de organizarea evenimentului.

like facebookA fost o performanta acest rol pentru ca nu am mai jucat un astfel de personaj pana acum. Am acceptat cu placere”, a spus Ion Sapdaru.

Marius Rusu, actor la Teatrul Vasilache, cel care joaca rolul directorului de la Avicola, le-a povestit spectatorilor o intamplare amuzanta la care a fost partas pe platourile de filmare, cand a fost confundat chiar cu directorul adevarat al unei feme de pasari din apropiere. premiera-film-aafacerea-est„Inseamna foarte mult acest rol, desi este unul mic. Conteaza foarte mult ca s-a investit incredere. A fost o selectie pentru rolul directorului si pentru mine a fost o experienta extraodinara din care am invatat alte lucruri noi”.

Pentru Ioan Cretescu, Bogdan Muncaciu si Misa Dontu, a fost primul rol intr-un film, experienta fiind deosebita pentru toti, dupa cum au transms la finalul evenimentului. Filmul este o comedie savuroasa dar cu vii accente tragice.

Filmul spune povestea unei prietenii surprinzătoare dintre doi moldoveni, Marian (Constantin Pușcașu), un intelectual de provincie, și Petro (Ion Sapdaru), un oportunist plin de idei. Cei doi se avântă într-o călătorie nebunească în căutarea banilor necesari pentru a-și îndeplini visurile: Marian vrea să se căsătorească cu Veronica (Anne Marie Chertic), în timp ce Petro își dorește o macara pe care s-o închirieze.  Ei decid să devină parteneri de afaceri și încep să lucreze la un plan: să vândă un vagon de potcoave. Planurile li se dau peste cap, dar cu toate acestea Marian și Petro nu își pierd optimismul și încearcă alte metode de a se căpătui.

Afacerea Est îl readuce pe Cobileanski în zona umorului cald și uman, condimentat pe alocuri cu sarcasm și tragedie. Acest road movie moldovenesc, apreciat de The Hollywood Reporter ca fiind „fun and fascinating”, vorbește pe limba tuturor, a fiecăruia dintre noi.

Filmul este produs de Alien Film, în co-producție cu Just a Moment (Lituania), Brio Film (Republica Moldova) și KaNoi Film (România), cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), Lithuanian Film Center, HBO și TVR.

 

2 thoughts on “Filmul Afacerea Est a avut premiera la Botoșani. Actorii botoșăneni distribuiți în film, emoționați. Unii, aflați la debut cinematografic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *