Premieră! Poliţist de frontieră amendat pentru că nu a păstrat … distanţa regulamentară în timpul unei urmăriri cu mașina de serviciu

politist-de-frontieraCaz cu totul și cu totul neobișnuit înregistrat la Botoșani, după ce un polițist de frontieră a fost amendat după o misiune cu mașina de serviciu.

Angajatul Poliției de Frontieră „alerga” cu mașina un contrabandist de țigări, pe care l-a prins abia după o urmărire ca-n filme. Infractorul care fugea de oamenii legii a fost acroșat cu mașina Poliției de Frontieră, iar cel care conducea autospeciala a fost sancționat pentru nepăstrarea distanţei regulamentare faţă de autovehicolul urmărit.

Evenimentul s-a întâmplat în comuna Rădăuţi Prut când un filtru al poliţiei de frontieră a făcut semn la o maşină să oprească, însă şoferul a ignorat semnele şi a apăsat pedala de acceleraţie.

like facebookPoliţiştii de frontieră au plecat în urmărirea lui şi au solicitat întăriri. Agentul Gabriel A. se afla la volanul unei autospeciale Mitsubishi şi a ajuns maşina contrabandistului, iar pe un drum îngust cel urmărit a frânat brusc, fiind acroşat de maşina Poliţiei de frontieră.

Agenţii de la Postul de Poliţie Rădăuţi Prut l-au sancţionat atât pe contrabandist, pentru încălcarea semnalelor poliţiştilor de frontieră, iar pe agentul poliţiei de frontieră pentru nepăstrarea distanţei faţă de autovehicolul ce îl urmărea, ceea ce a dus la tamponarea autovehiculelor. În motivarea sancţiunii poliţiştii au menţionat că autospeciala Poliţiei de Frontieră nu era dotată cu semnale acustice şi luminoase, aşa cum prevede legea

Poliţistul de frontieră s-a ales cu un avertisment şi cu trei puncte penalizare şi culmea i s-a imputat şi de la serviciu repararea maşinii. A contestat sancţiunea în instanţă, iar judecătorii i-au admis cererea anulând procesul verbal.

 

loading...

Loading...

3 Comentarii

  1. fdg spune:

    Legi tampite.

    Răspunde
  2. cristi spune:

    Vai de capul nostru in ce tara traim !!! Magistratii curului !!

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*