FOTO Omul de afaceri Marcel Bârsan, amendat de judecător, în procesul lui Florin Ţurcanu

florin-turcanu-la-instana-proces-coruptie1Judecătorii Tribunalului Botoşani au programat, pentru marţi, un nou termen al procesului în care este judecat fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, pentru infracţiuni de corupţie. Fostul şef al judeţului se află în arest la domiciliu şi a fost prezent în instanţă însoţit de avocaţii săi şi de socrul său, Aristomel Anuşcă. Pentru acest termen a fost citat Marcel Bârsan, martor în dosar.

Acesta nu s-a prezentat motivând că participă la înmormântarea unui unchi de-al său ce are loc la Sibiu. Instanţa a decis amendarea acestuia cu 1000 de lei pentru lispă nejustificată şi a decis ca la următorul termen să fie adus cu mandat de aducere.

like facebookJudecătorul l-a întrebat pe Florin Ţurcanu dacă doreşte să fie audiat, însă acesta a spus că va face acest lucru în acelaşi termen de judecată la care va fi audiat şi omul de afaceri. Pentru următorul termen, stabilit la 15 noiembrie, instanţa i-a citat ca martori şi pe primarii comunelor Dângeni şi Avrămeni.

Florin Ţurcanu este acuzat că, în schimbul promisiunii acordării unor contracte, a primit o casă cadou de la omul de afaceri Marcel Bârsan. Casa este trecută pe numele socrului Aristomel Anuşcă.