Prefectul de Botoșani va cere Ministerului Sănătății transformarea unei secții a Spitalului Județean în spital

maternitate saloane moderne 010Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, va cere Ministerului Sănătății transformarea unei secții a Spitalului Județean ”Mavromati” în spital. Este vorba de Secția de Obstetrică și Ginecologie, care a fost comasată la Spitalul Județean în 2012. Reprezentantul Guvernului în teritoriu și-a trimis Corpul de control la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, pentru a vedea cum sunt finanțate spitalele din județ, iar concluzia desprinsă a fost aceea că Secția de Obstetrică și Ginecologie este subfinanțată. Controlul a fost dispus și ca urmare a cazului care s-a petrecut luna trecută, când un bebeluș a murit în maternitate la 31 de ore după naștere.

like facebookProblema mea era cea referitoare la acel caz mediatizat de presă și cred cu tărie că problema principală a acelei Secții de obstetrică și ginecologie o reprezintă subfinanțarea. Există două variante: ori transformarea acelei secții în spital pentru a crește nivelul de finanțare, ori creșterea gradului spitalului. Acest grad influențează nivelul tarifului maximal pe zi de spitalizare”, a spus Nechifor.

Prefectul județului susține că cele mai complexe cazuri, care sunt și cele mai bine plătite, sunt direcționate către spitalele din județele vecine ca urmare a dotării proaste a Spitalului Județean cu aparatură.

Prefectul va trimite către Ministerul Sănătății raportul de control, împreună cu solicitarea de transformare a Secției de Obstetrică Ginecologie în spital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *