Prefectul de Botoșani cere apă și combustibil din rezervele statului pentru localitățile afectate de secetă

Dan Nechifor- prefect de BotosaniPrefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, va iniția un proiect de hotărâre de Guvern prin care va solicita apă potabilă și combustibil pentru localitățile care sunt sub alertă din cauza secetei.

Nechifor spune că a făcut adrese către cele 35 de unități administrativ-teritoriale prin care s-a cerut necesarul de apă și combustibil.

like facebookAm făcut o adresă împreună cu ISU către toate UAT- urile unde a fost declarată stare de alertă, pentru a ne transmite necesarul de combustibil și apă în cazul în care va fi nevoie. Vom trimite situația la București, pentru inițierea unei hotărâre de Guvern, ca să luăm motorină și apă de la rezervele statului”, a menționat Dan Nechifor.

Potrivit șefului Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Cristian Amarandei, la această dată solicitările pentru transportul apei menajere s-au redus, rămânând doar un număr de patru comune unde se asigură, în continuare, apa menajeră. Este vorba de comunele Avrămeni, Adășeni, Nicșeni și Răuseni.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *