Flutur acuză PSD de amestec în concursul pentru directorii de școli: Este un fel de strângere cu ghiarele, cu dinții, de niște poziții

catalin-fluturPrimarul Cătălin Flutur a criticat, miercuri, poziția social-democraților botoșăneni de a amesteca politicul în învățământ. El a spus că bătălia pentru funcțiile de conducere în școli este imensă și a afirmat că, practic, PSD a dorit să își pună în comisiile de concurs pe toți cei cinci membri, pentru a rămâne pe funcții directorii actuali.

like facebookEste un fel de strângere cu ghiarele, cu dinții, de niște poziții. O comisie de concurs este formată din cinci membri: reprezentantul Inspectoratului Școlar, care, nu-i așa, nu are culoare politică, reprezentanți numiți de consiliile de administrație din școala respectivă, care, nu-i așa, nu are culoare politică și mai erau doi reprezentanți ai autorităților locale. Am încercat o negociere cu cei de la PSD și le-am spus că sunt 35 de unități de învățământ la care noi, CL, am numit reprezentanți în consiliile de administrație. Pe un calcul făcut de noi ieșeau 19 din partea colegilor de la PSD și 16 din partea colegilor din PNL ca reprezentanți ai CL. Ei au spus nu, motivând că vin cu o hotărâre prin care propun doi: total ilegal”, a spus Flutur, care i-a acuzat pe social-democrați că nu vor să respecte legea.

Primarul municipiului Botoșani a declarat că PSD a mai avut o tentativă de blocare a acestui concurs, prin Ecaterina Andronescu, însă nu au putut, iar acum încearcă să pună piedici și altor candidați. Flutur a spus că miercuri va da drumul la dispoziția prin care un reprezentant al primarului va face parte din comisia de concurs, iar acesta va fi angajat din cadrul Primăriei Botoșani.

Așa cum se prevede, va fi un simulacru de concurs. Este foarte grav modul cum procedează cei de la PSD și mai fățiș decât atât nu există. Cred că profesorii simpli, care îndeplinesc condiții, nu se vor mai duce la concurs de frică. Noi îi încurajăm să participe la concurs: poate se schimbă ceva”, a adăugat Flutur, care a menționat că sunt și directori bine pregătiți și care își fac treaba, dar, mai spune el, sunt și din cei care au doar carnet de membru PSD ”iar asta este singura lor calitate”.

Concursul pentru funcțiile de director va începe pe 12 octombrie.

 

 

One thought on “Flutur acuză PSD de amestec în concursul pentru directorii de școli: Este un fel de strângere cu ghiarele, cu dinții, de niște poziții

  1. A votat poporul taman invers ca acum 4 ani în sublima noastră urbe! Dacă schimbăm numele persoanelor si al partidelor e la fel ca înainte! Alte măști aceeași Drama! Încurcă-i Doamne!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *