Luptă acerbă pe funcțiile de conducere din școli. PSD-iștii și-au impus oameni în comisiile de concurs: Vreți să politizați absolut tot ce înseamnă învățământ

consiliul local ales 2016Concursul pentru ocuparea funcțiilor de directori de școli se politizează, deși Ministerul Educației a anunțat că prin organizarea acestuia trebuie să dispară politicul din școli. Grupul de consilieri PSD a convocat, miercuri, o ședință de îndată, după ședința ordinară de Consiliu Local, pentru a desemna doi reprezentanți ai Consiliului municipal în comisiile de concurs, motivând că miercuri este ultima zi pentru constituirea acestor comisii.

like facebookPSD-ișii și-au nominalizat doi dintre proprii consilieri, respectiv pe Silvia Diaconu și Ioan Brânzei, mizând pe faptul că dețin majoritate în Consiliul Local, fără a da posibilitatea și colegilor din PNL să vină cu nominalizări.

Strategia acestora de a-și impune oamenii în comisiile de concurs a stârnit nemulțumiri în rândul consilierilor din opoziție.

Înțeleg că astăzi faceți un ultim demers pentru a bloca pentru ceea ce înseamnă un pas important în reforma adevărată a educației, și anume eliminarea politicului din decizia școlii. Faceți acest lucru, probabil la solicitarea conducerii partidului dvs., pentru că acest demers a fost început de doamna Ecaterina Andronescu. Dvs. vă doriți să blocați acest concurs? Vreți să politizați excesiv absolut tot ce înseamnă învățământ. Aveți inspector școlar general, aveți inspector de specialitate, lăsați școala directorilor care sunt profesioniști în management. Este ultima șansă pentru a ajuta învățământul românesc. Aveți suficient: inspectoratele școlare, cu inspectorii școlari care în această perioadă se ocupă de cu totul altceva”, a menționat consilierul Cătălina Lupașcu.

În replică, viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, spune că ordinul de ministru prevede că trebuiesc desemnate persoane care să facă parte din aceste comisii și că a fost convocată ședința de îndată pentru a respecta ”cerințele legii”.

Dacă vorbim de depolitizare, nu cred că ar fi această înverșunare. Ce ați spus dvs. reprezintă o ipocrizie când vă luptați foarte tare cu argumente de genul: aviz de legalitate, semnătură”, a menționat Cosmin Andrei.

Secretarul Primăriei Botoșani, Ioan Apostu, a spus că nu își va da viza de legalitate pe acest proiect propus de consilierii PSD, întrucât nu este legal. Potrivit legii, din comisia de concurs trebuie să facă doi reprezentanți ai administrației publice locale, respectiv un reprezentant al consiliului local și unul desemnat de primar.

Ordonanța de care vorbiți face trimitere la reprezentanții autorităților publice locale, nu la reprezentanții Consiliului Local. La nivel de municipiu Botoșani avem două autorități ale administrației publice locale: Consiliul Local și primarul. Din punctul meu de vedere, numirea a doi reprezentanți ai Consiliului Local ca membri în această comisie de concurs este nelegală, întrucât se face cu încălcarea competenței materiale a primarului de a-și desemna reprezentantul în comisia de concurs”, a motivat Apostu.

Din comisia de concurs face parte un reprezentat al Inspectoratului Școlar, doi reprezentanți ai consiliului de administrație al școli și doi reprezentanți ai autorității locale. Pentru că proiectul nu va primi viza de legalitate, comisia va rămâne cel mai probabil cu reprezentantul desemnat de primarul Cătălin Flutur. Acesta a declarat, după ședința de îndată convocată de consilierii PSD, că va desemna în comisia de concurs salariați ai Primăriei Botoșani.

 

 

2 thoughts on “Luptă acerbă pe funcțiile de conducere din școli. PSD-iștii și-au impus oameni în comisiile de concurs: Vreți să politizați absolut tot ce înseamnă învățământ

  1. Iata un demers absolut demagogic de tipul ,, sa se schimbe primesc, dar sa nu se transforme nimic”. Catalina Lupascu – faceti un demers pentru a bloca reforma adevarata a invatamintului( fara politizare), cerind insa ca in comisie sa se includa si un consilier PNL !!!!!! si mai departe ,, vreti sa blocati concursurile pentru directori” – dar constituirea comisiei de concurs pentru ce se face?? Pentru blocaj sau pentru a asigura organizarea concursurilor???
    Ce fel de logica politica in capul duduiei Lupascu !!! Mare-i gradina ta, Doamne! Din pacate si in capul primarului Flutur exista aceeasi ceata ca la Londra , adica cit se poate de deasa! Pentru ca, mister Flutur, ai uitat ca in mandatul trecut majuoritatea PNL bloca orice proiect de hotarire prin ,,dispozitie politica venita de la dumneata”???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *