Marțea neagră: Ce naște din pisică, infractori protejează!

Dumitru Toni MonacuConform unui vechi, statornic și mizerabil obicei, aleșii neamului s-au făcut din nou zid săptămâna trecută, întru apărarea potențialilor infractori, colegi de Parlament. Faptul că o șleahtă de senatori pesediști și tăriceniști l-au făcut … ”cașchetă” curată pe izmănarul-major are o explicație logică, normală chiar științifică. Două zicale pline de înțelepciune din popor ( ”Cum e sacul e și peticul” și ”Cum e turcul și pistolul”) sunt perfect aplicabile adormiților neamului din Senat. De ce? Pentru că toți liderii partidului roșu din 90 încoace, cu excepția marionetei Oliviu Gherman și a naivului Mircea Geoană, au în ADN-ul lor probleme cu justiția. Iliescu – inculpat în dosarele revoluției și mineriadelor, Năstase – infractor dovedit, fost pușcăriaș, Ponta – ”parchetar” de meserie în ultima vreme, Dragnea – condamnat, deci și el infractor dovedit. În zona galben-roșie (ALDE) e suficient să amintim derapajele de la respectarea legii a chiar liderului grupării, Călin Popescu Tăriceanu. Acesta a început persiflarea justiției cu celebrul bilețel roz sau galben sau cum o mai fi fost,   s-a dat în stambă când și-a luat permisul peste rând și – moțul rahatului – este băgat până la gât în d/osarul guvernatorului Deltei Dunării.

like facebook    În atari condiții, ce exemplu ați fi vrut să urmeze vajnicii ipochimeni din Senat ? Pe Maica Tereza ? Doamne ferește!  Ei au fost învățați că încălcarea legii fără a fi pedepsit este apanajul politicianului de Dâmbovița, drept urmare, prin votul lor au dat încă o dată de știre națiunii că această cutumă nu poate fi desființată.  În nicio țară democratică din lume nu ai să regăsești nici în Executiv și nici în Legislativ oameni politici știuți că se opun aplicării justiției. La noi în schimb, e politică națională deși toată suflarea românească nu dorește acest lucru. După această  nouă sfidare, singura cale de dres busuiocul ar fi neincluderea pe listele electorale a niciunui senator care a votat negativ la ridicarea imunității lui Oprea. O asemenea măsură ar atrage multe, multe voturi în dreptul PSD-ului și ALDE la alegerile din iarnă. Mai multe decât își pot imagina și ei! Dar cum să se întâmple o așa minune când, revenind la zicalele din popor, ”Corb la corb nu-și scoate ochii”. Adică nici Dragnea și nici Tăriceanu nu se vor dezice de colegii lor într-ale încălcatului legii!

Multtrâmbițata demisie a lui Oprea din Senat sau relauarea votului nu au nici măcar relevanța frecției cu carmol la bastonul de lemn. Cauza trebuie eliminată nu efectul! Adică modificarea legii. Oricare român  să răspundă  egal în fața ei. Asta ar trebui să ceară strada!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *