Bani din bugetul local pentru combaterea cerșetoriei în municipiul Botoșani

cersetoriMunicipalitatea alocă 6000 lei pentru o campanie de prevenire a cerșetoriei în Botoșani. Potrivit unui proiect de hotărâre de Consiliu Local, ce va fi pus spre aprobare în ședința de săptămâna aceasta, în cadrul campaniei vor fi realizate un număr de 50 panouri indicatoare, 100 afişe şi 50.000 stikere cu mesaje de prevenire şi combatere a fenomenului.

Panourile indicatoare vor fi amplasate în zonele identificate de către Poliţia Locală Botoşani ca fiind intens populate de către cerşetori, afişele vor fi distribuite la sediile instituţiilor, în mijloacele de transport în comun, etc., iar stikerele vor fi distribuite cetăţenilor din municipiul Botoşani.

like facebookMesajele popularizate vor fi îndemnuri la adresa populaţiei de a nu sprijini acest fenomen prin oferirea de sume de bani unor persoane apte de muncă. De asemeni pe materialele distribuite va exista şi un număr de telefon al Poliţiei Locale Botoşani unde populaţia va avea posibilitatea de a anunţa existenţa unor astfel de pesoane care practică cerşetoria.

Reprezentanții Primăriei susțin că în municipiului Botoşani s-a constatat existenţa unui număr mare de persoane care practică cerşetoria, numărul acestor persoane crescând an de an, la această dată fiind implicaţi şi exploataţi în fenomen şi un număr mare de copii care sunt folosiţi de către adulţi pentru a solicita de la populaţie sume de bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *