Record de voluntari implicați la Botoșani în campania “Let”s Do It, Romania!”

lets-do-it-romania-1Botoșănenii s-au mobilizat, sâmbătă, 24 septembrie,  din nou, puternic, așa cum au făcut-o de fiecare dată în campania “Let’s Do It, Romania!”.

Primele date centralizate indică o cifră record în ceea ce privește numărul voluntarilor implicați, dar, din păcate, și al sacilor colectați. Este vorba despre circa 16.000 de botoșăneni care, sâmbătă, au dat curs celei mai mari acțiuni de curățenie și aproximativ 8000 de saci cu gunoaie colectați.

like facebook“În primul rând vreau să mulțumesc tuturor voluntarilor prezenți astăzi pentru strângerea deșeurilor, pentru că demonstrează astfel că le pasă de mediul în care trăiesc. Mă nemulțumește însă numărul mare de saci colectați ceea ce înseamnă că mai avem mult până când vom învăța cu adevărat lecția campaniei “Let’s Do It, Romania!”. A fost însă poate cea mai reușită acțiune din cei cinci ani în care Botoșaniul s-a implicat și mă refer la numărul celor care au ieșit la marea curățenie, dar și la promptitudinea firmelor implicate pentru ridicarea sacilor cu deșeuri pentru că sunt let's do it romaniafoarte multe zone de unde deja sacii au fost ridicați de către reprezentanții acestora. Le mulțumim și lor, și instituțiilor implicate în campanie pe această cale”, a declarat Paul Vieru, coordonatorul județean al campaniei “Let’s Do It, Romania!”.

Anul acesta, voluntarii implicați au colectat selectiv deșeurile găsite, iar un grup de copii a dorit să sublinieze acest lucru prin organizarea unei colecte cu deșeuri electrice și electronice chiar în această zi. Este vorba despre copiii care scriu la ziarul Buzz, singura publicație adresată lor, care în cursul zilei de sâmbătă, au organizat o colectă de deșeuri electrice chiar în incinta sediului Agenției pentru Protecția Mediului Botoșani, unde a fost și sediul campaniei “Let’s Do It, Romania!”. Ei au reușit să adune câteva kilograme bune de baterii consumate, becuri și neoane arse, aparatură electrocasnică, televizoare, monitoare, tastaturi, toate defecte și gata de reciclare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *