Un nou centru medical de recuperare s-a deschis în Botoşani. Foloseşte cele mai noi proceduri

worktapeUn tânăr specializat în fiziokinetoterapie a deschis cel mai nou centru de recuperare din Botoşani.

like facebookCentrul WorkTape Medical este amenajat într-un spaţiu modern de pe strada Octav Onicescu și oferă clienţilor ultimile proceduri apărute în materie de recuperare medicală. Fiziokinetoterapeutul Mihai Venedict ne-a acordat un interviu cu pivire la procedurile pe care le execută.

Ce însemnă fiziokinetoterapie şi căror afecţiuni se adreasează?

Specializarea mea este de fiziokinetoterapeut. Fiziokinetoterapia înseamnă o recuperare medicală pentru diverse afecţiuni. Ea se axează pe exerciţii medicale specifice, dar şi pe electroterapie, termoterapie sau masaj terapeutic. Cele mai dese afecţiuni tratate sunt cele de coloană, în special coloana lombară şi cervicală suferă cel mai mult, dar şi în zone precum genunchi, şi braţe. Procedurile sunt individiualizate în funcţie de pacient, de vârstă. La începutul şedinţelor se face o evaluare şi apoi la sfârşitul şedinţelor pentru a vedea progresul terapiei. Acordăm atenţie, lucrăm cu maxim doi pacienţi pe oră fiind foarte atenţi la progresul pacientului. Nu lucrăm pe bandă rulantă.

worktape9Procedurile sunt dureroase?
În prinicipiu nu dor, noi lucrăm la limita durerii. Sunt însă anumite exerciţii care pot fi şi dureroase, dar depinde şi de sensibilitatea fiecărei persoane. La partea de electroterapie mergem până la o frecvenţă suportabilă şi plăcută. În principiu vrem să fie o recuperare relaxantă și nu dureroasă
Cât timp durează procedurile de recuperare?
O şedinţă durează în jur de oră, până într-o oră jumătate. Nu suntem stresaţi de timp, important este să avem rezultate. Pentru un efect scontat consider că este necesar un pachet de minim 10 şedinţe. Noi avem pachete de 10 şi 15 şedinţe. Ideal ar fi ca aceste şedinţe să se repete de 2-3 ori pe an, bineînţeles în funcţie şi de afecţiuni.

worktape1De la ce vârstă pot apela pacienţii la dumneavoastră?
Facem recuperare cu copii, adulţi, bătrâni. Nu suntem limitaţi din acest punct de vedere.
Când ar trebui să apeleze o persoană la serviciile dumneavoastră?
În principiu oamenii vin când simt o durere, când li se recomandă să facă fiziokinetoterapie, dar şi persoane care vin singure, se autoinformează. Ca noutate, noi facem şi prevenţie cardiovasculară, mergând pe ideea că este mai important să previi decât să tratezi. Aceasta constă în exerciţii specifice de kinetoterapie respiratorie, masaj, kinetoterapie clasică.
Ce program aveţi şi ce tipuri de abonamente?
Sunt două abonamente de 10 şi 15 zile. Sunt abonamente cu 3 sau cu 4 proceduri. Pentru pachetele cu 3 proceduri avem electrostimularea, termoterapia şi kinetoterapia, iar cele cu 4 proceduri avem electrostimulare, termoterapie, kinetoterapia şi masajul terapeutic.
Avem reduceri pentru elevi, studenţi şi pensionari.
worktape3Ce noutate aduce în Botoşani centrul pe care îl reprezentanţi?
Pe lângă partea de prevenție cadiovasculară, ca noutate avem și bandajarea neuromusculară. Este un bandaj care se foloseşte în special la sportivi. Se aplică pe diverse zone ale corpului şi au efecte foarte bune. Se poate merge în paralalel şi cu fiziokinetoterapie. Bandajarea neuromusculară ajută la afecţiuni precum dureri musculare, articulare, entorse, chiar fracturi. Folosim şi tehnici de drenaj limfatic.
Colaboraţi cu medici?
Da, avem colaborări cu mai mulţi medici, de recuperare, neurologi, cardiologi. Suntem în discuţii şi cu alţi medici şi sperăm să fie deschişi la ceea ce oferim noi.
Vă așteptăm la WorkTape Medical pentru un tratament care te va face să uiți de durere și să-ți aduci aminte de plăcere!

Relaţii şi programări se pot face la tel.0758.959.677, mail [email protected] sau pe site-ul worktape.ro

3 thoughts on “Un nou centru medical de recuperare s-a deschis în Botoşani. Foloseşte cele mai noi proceduri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *