Cadrele medicale botoșănene se pregătesc de grevă. Când sunt anunțate protestele în spitale

greva Spitalul Judetean BotosaniGrevă în sistemul sanitar botoșănean, în luna octombrie, cu întreruperea activității. Cadrele medicale sunt nemulțumite de inechitățile salariale apărute după aplicarea Ordonanței 20 privind  salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016. Acestea cer aceeași salarizare pentru personalul din unitățile clinice și cele neclinice, dar și calcularea sporurilor și a altor drepturi la salariul de bază actual.

like facebookO altă nemulțumire ar fi reașezarea salariilor pentru tot personalul de specialitate pe aceeași funcție și pe aceeași grilă, dar care au studii diferite. Dacă funcția este aceeași, de exemplu asistent medical, dorim ca și salarizarea, indiferent de studii, să fie aceeași. Dorim de asemenea, promovarea unei legi a salarizării specifice sectorului sanitar și nu să fim legați de toate unitățile bugetare”, a declarat Lia Temciuc, liderul Sanitas de la Spitalul Județean.

Pe 19 octombrie, în spitalele din Botoșani va fi declanșată o grevă de avertisment cu întreruperea activității, între orele 8 și 10, urmând ca pe 31 octombrie să fie declanșată greva generală.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *