Preot acuzat că işi bate preoteasa. Femeia a cerut ajutorul autorităţilor

preotO femeie, soţie de preot, a solicitat judecătorilor un ordin de protecţie motivând că soţul ei, ce slujeşte la biserică din comuna Coţuşca, este violent şi o ameninţă cu moartea. Preoteasa este căsătorită de 12 ani cu preotul şi au doi copii, de 11 şi 9 ani.

Femeia a depus o cerere la Judecătoria Darabani prin care a solicitat emiterea unui ordin de protecţie pe o perioadă de 6 luni împotriva preotului spunând că datorită consumului excesiv de alcool şi a problemelor financiare cauzate de ratele la mai multe împrumuturi, acesta a devenit agresiv. Preoteasa a spus în faţa instanţei că preotul folosea expresii de genul „moartea nu este un lucru excepţional, ci doar ceva normal, sau „te tai şi te arunc în Prut” sau ” nu cred că ar fi o problemă dacă te-aş omorî”.

Un episod povestit de femeie a fost la sfârşitul anului trecând când preotul a venit beat acasă şi fără să ţină cont că ea se afla în dormitor cu cei doi copii, a luat un cuţit şi s-a dus în cameră. A început să reproşeze, printr-un limbaj agresiv, nefericirea sa. Cei doi copii au început să plângă, iar bărbatul s-a retras, nu înainte de a se tăia la un deget şi de a murdări pereţii cu sânge. Soţia sa a menţionat că nu l-a reclamat la poliţie ţinând cont de statutul său în comunitate.

Preoteasa a mai susţinut că a fost nevoită să fugă de acasă, împreună cu cei doi copii, după ce într-o zi ar fi observat un obiect ce semăna cu un cuţit în buzunarul preotului, iar acesta se uita continuu şi ameninţător la copii săi. Instanţa a respins, definitiv, cererea preotesei spunând că aceasta nu are motive întemeiate de a obţine un ordin de protecţie, iar cei doi minori sunt influenţaţi de ea cu privire la atitudinea tatăului. Audiaţi, cei doi copii au spus că se simt bine în familie.

like facebook„S-a mai reținut faptul că este adevărat că, în situația slujitorilor Bisericii  Ortodoxe Române există la nivel local o percepție asupra comportamentului ce se așteaptă de la aceștia însă, observându-se faptul că nu există reguli speciale de comportament impuse acestora, presiunea fiind pusă însă de societate care, așteaptă de la ei un comportament exemplar, prin prisma faptului că, în mod tradițional, preoții au fost percepuți ca modele în comunitate datorită faptului că erau persoane cu un nivel de educație mai ridicat, percepție menținută și în momentul de față, însă atât timp cât pentru a putea fi preoțit, una din condițiile necesare este de fi căsătorit, se acceptă faptul că, ca orice persoană, și preoții se pot confrunta cu probleme specifice și inerente unei căsătorii”, se arată în motivarea instanţei.

 

 

 

 

4 thoughts on “Preot acuzat că işi bate preoteasa. Femeia a cerut ajutorul autorităţilor

  1. O vor crede pe sarmana femeie cand se va intampla o tragedie.C-asai la noi.Si boratii astia de preoti trebuiesc arestati unul cate unul pentru cate tampenii fac.Pai ganditi-va numai la cati bani incaseaza cand umbla prin casele oamenilor.Si dupa aceea trec pe langa tine asa…ca pe langa ultima carpa asteptand sa le dai sarut-mana.Natia mamii lor!!!

    1. Un asemenea verdict dat de instanta (mai ales motivarea instantei) nu poate fi decit HILAR.
      Poate daca , Judecatorul care a dat pronuntarea ar fi avut copilul intr-o situatie asemanatoare , verdictul ar fi fost cu totul altul.
      Se stie bine ca nu de mult , un preot( din Botosani )si-a omorit tatal , un altul si-a omorit nevasta si copii(mediatizat TV cu aprox.un an in urma). Exemplele pot continua, si nu sint putine.
      Este mai mult decit ridicola decizia instantei.
      Ma intreb acum, daca preotul in cauza si-ar fi dus planul diabolic la indeplinire , Judecatorul care a dat pronuntarea ar fi avut remuscari, ar plati despagubiri pentru superficialitatea lor, ar tine loc de mama celor doi minori ?
      Trebuie tinut cont ca si preotii sint oameni cu calitati si defecte .
      Pentru multi dintre ei a fi preot inseamna doar un JOB relaxant , asa cum este cazul de fata.
      Un preot adevarat nu si-ar pune sotia si copii intr-o asemenea situatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *