Pregătire militară pentru primarii din județ. Ce sunt nevoiţi să facă!

dan nechifor militari centrul judeteanCa la fiecare început de mandat, primarii trebuie să se supună şi legislaţiei privind apărarea ţării. O instruire care, conform unei hotărâri de Guvern, trebuie realizată în maxim trei luni de la alegerile locale, are loc marți, 20 septembrie, la Instituţia Prefectului, convocaţi fiind toţi edilii şefi din judeţ, alături de secretarii unităţilor administrativ-teritoriale.

like facebookSpecialiştii de la Centrul Militar Judeţean au misiunea de a le explica celor care conduc administraţia locală, procedurile şi îndatoririle domniilor lor pe lina de apărare a statului şi a cetăţenilor.

În calitate de gazdă, prefectul Dan Nechifor a avut cuvântul de deschidere, invitându-i pe primari să-şi facă timp şi de pregătirea în vederea exercitării atribuţiilor ce le revin în calitate de reprezentanţi ai statului. Parte important a mandatului unui primar, această calitate este vizibilă în momentele cele mai grele ale unei comunităţi, aşa cum sunt situaţiile de urgenţă.

Sursa: comunicat Cancelaria Prefectului

primari la prefectura

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *